Lara (29) & Nils (26) zijn zeven jaar samen en kregen in juli hun eerste kindje, Isa. Nu voelen ze zich als koppel sterker dan ooit.

Roze wolk

Lara: “Sinds deze zomer hebben we een dochter, Isa. Het heeft ons hele leven overhoop gegooid, maar tegelijkertijd zitten we op een prachtige roze wolk. Ook mijn zwangerschap ging heel vlot. We hadden het daarvoor al goed als koppel en dat is nu nog steeds zo. Dat is fijn.”

Nils: “Ik kom uit een groot gezin, waar altijd veel volk was. Als puber werkte ik als animator op een camping aan de kust, begeleidde ik sportkampen en deed ik speelpleinwerk. Ik heb altijd al geweten dat ik kinderen wilde. Toen we vier jaar samen waren, besefte ik dat de kinderen er stilaan mochten komen.”

Lara: “Ik wist wel dat ik ooit kinderen wilde, maar het was toch een grote stap om er effectief aan te beginnen. Ik ben tenslotte toch degene die de baby moet dragen. Bovendien ben ik enig kind. De grote familie van Nils was in het begin een totale schok voor mij (lacht). Ik wist wel dat ik voor mijn dertigste aan kinderen wilde beginnen, dus uiteindelijk wilde ook ik niet langer wachten.”

Nils: “Die zwangerschap voelde als een nieuw avontuur waar we als koppel aan begonnen. Een avontuur waarvan we het einde nog niet kennen. Die spanning zorgde wel voor extra verliefdheid.”

Lara: “Dat was een prachtige periode. We hebben samen heel hard naar Isa’s komst uitgekeken. Nils sprak ook tegen haar in mijn buik en ging mee naar cursussen en zwangerschapsyoga. Ik had alleen gehoopt dat hij mij vaker zou masseren (lacht).”

Tweede kindje

Nils: “Nu ze er is, leven we op haar ritme en niet meer dat van ons. We hebben minder tijd voor elkaar, maar proberen toch ook echt momentjes in te plannen om af en toe nog eens samen weg te gaan.”

Lara: “We hebben ook afgesproken dat we elkaar niet als mama en papa gaan aanspreken. Dat vinden we belangrijk. Die roze wolk doet onze relatie goed en we beseffen dat dat niet vanzelfsprekend is. Oké, het is niet altijd gemakkelijk, de nachten zijn soms zwaar, maar eigenlijk is Isa een gemakkelijk kind. Als je een moeilijke baby hebt, begrijp ik wel waarom andere koppels elkaar op zo’n moment kunnen verliezen. Misschien komt dat bij ons nog wel, als Isa een puber is of zo. We zien wel. Nu zijn we gelukkig en dromen we al van een tweede kindje.”

Nils: “Vóór Isa’s geboorte hebben we een grote reis gemaakt door Zuid-Amerika. We hebben altijd gezegd dat we zulke reizen willen blijven doen als we kinderen hebben.”

Lara: “Ik zie het al voor mij. Met nog een kindje erbij als gezin van vier op reis. Dan is het plaatje compleet.”

Meer psycho & relatie:

Tekst door: Johanna Laurent – Beeld: Duncan De Fey.