Home Psycho & Relatie Mannen met deze eigenschap moet je daten volgens wetenschappelijk onderzoek

Mannen met deze eigenschap moet je daten volgens wetenschappelijk onderzoek

Mannen met deze eigenschap moet je daten volgens wetenschappelijk onderzoek

Tijd voor de bijzondere resultaten van een wetenschappelijk onderzoek. De studie stelt namelijk dat bepaalde mannen geschikters zijn voor een langdurige relatie. Ben jij samen met een man met een baard? Doe dan maar een vreugdedansje, want deze man zou het beste relatiemateriaal zijn.

 

Er werd ook onderzoek gevoerd naar de beste match voor mannen. Wil je gelukkig trouwen mannen? Dan moet je gaan voor dit type vrouw.

Psycholoog en onderzoeker Barnaby Dixson leidde het onderzoek, dat gepubliceerd werd in de Journal of Evolutionary Biology. De opvallende resultaten: mannen met een baard zouden beter langetermijnrelatiemateriaal zijn dan mannen met een gladgeschoren gezicht.

8.520 vrouwen moesten een beoordeling geven op foto’s van mannen, dezelfde foto’s werden getoond met baard en zonder baard. Ze werden gevraagd welke mannen volgens hen het meest geschikt waren voor een een langetermijnrelatie. Alle vrouwen gaven aan dat mannen met een baard meer geschikt zijn voor een huwelijk, terwijl de kaalgeschoren mannen volgens de vrouwen eerder geschikt waren voor casual daten.

Ontdek hier 5 wetenschappelijk bewezen geheimen voor een goed huwelijk

Testosteron

Ja, die vraag stelden wij ons ook. Volgens de onderzoekers zou de mannelijkheid aan de basis liggen. Vrouwen vallen namelijk op mannen die niet té mannelijk zijn, maar ook niet te vrouwelijk. Een baard verbergt een te mannelijk gezicht, maar zorgt ook dat een vrouwelijk gezicht er onmiddellijk mannelijker uitziet. Bovendien wordt gezichtshaar veroorzaakt door het mannenhormoon testosteron. Een baard is dus een teken van mannelijkheid én volwassenheid.” En volgens de onderzoekers dus ook een kenmerk waaraan je merkt of een man de juiste persoon is om een langetermijnrelatie mee op te bouwen.

Al zijn wij er rotsvast van overtuigd dat ook baardloze mannen perfecte echtgenoten kunnen zijn, laat je dus zeker niet tegenhouden dames! 😉

Meer over liefde & relaties:

SOURCE: Elle.com