Liefde. Zes letters die een wereld omvatten: een van respect, verlangen, vriendschap en verbondenheid. We streven ernaar, maar soms blijkt pure lust de pijler waarop een relatie steunt. Marianne vertelt haar verhaal.

Mijn eigen fifty shades of grey

Marianne: “Het klinkt als een cliché, maar ik was écht gelukkig getrouwd. Alleen, toen we twee kinderen kregen, stond seks niet meer elke dag op het menu. Het klassieke verhaal van routine en vastgeroeste gewoontes, je kent het. De vermoeidheid kwam steeds weer in de weg te staan. Het was gelukkig wél bespreekbaar en we waren allebei van goede wil, dus maakten we af en toe bewust tijd voor een vrijpartij. Dat planmatige stond echter mijlenver af van wat ik – naast de geborgenheid – op tijd en stond in mijn leven verlangde: een dosis spanning en avontuur. Tja, ik weet het, mijn verhaal klinkt daardoor als de kroniek van een aangekondigde verhouding.

Er kwam een nieuwe collega op het werk, Alain, met wie ik nauw moest gaan samenwerken. De start van een rollercoasterrit. Hij bleek een doorgewinterde charmeur, maar ik was de aandacht van mannen wel gewend, dus probeerde ik zijn doorzichtige offensief om te buigen tot een vriendschap. Aanvankelijk lukte dat. We babbelden vaak, bleven babbelen, en het klikte goed. De afterworkdrinkjes werden steeds langer. Ik vocht daar heel hard tegen, want ik ben geen bedriegster. Van nature ben ik doodeerlijk. Een affaire was niet aan de orde.

Mijn stoutste dromen konden wrkelijkheid worden, mijn bloedeigen ‘fifty shades of grey’, was binnen handbereik

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Lees ook:

Door: Annelies Vanbelle