Liefde maakt gelukkig. Maar niet altijd: niet zelden zorgen relaties – en vooral degene die op de klippen lopen – ook voor veel pijn en verdriet. Omdat dat laatste zo vaak voorvalt, kunnen we ons de vraag stellen of we onze partnerkeuze wel op de juiste criteria baseren? En zo nee: is er een betere manier dan pure verliefdheid om in te schatten hoe groot de kans op ‘echte liefde’ met iemand is?

Als we programma’s als Blind Getrouwd of First Dates mogen geloven, luidt het antwoord volmondig ja. Zulke programma’s teren immers op de gedachte dat ‘liefde’ te vatten is in een soort van wetenschappelijke formule: als je partner maar genoeg op jou lijkt, je er genoeg gezamenlijke interesses op nahoudt en ook je communicatiestijl voldoende compatibel is, dan stijgen jullie kansen op liefde zienderogen. Een aangename gedachte die onze hang naar controle en voorspelbaarheid mooi uitkomt, maar klopt het ook? Zijn er bepaalde kenmerken die voorspellen of je relatie meer kans maakt op die felbegeerde ‘voor eeuwig en altijd’? En kan je er door middel van een doordachte mate van matching en reflectie op voorhand voor zorgen dat je ‘de juiste’ partner uit het gros pikt?

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.
 

Meer lezen over liefde en relaties:

Dit artikel maak deel uit van ons relatiedossier. Meer lezen? Klik hier

Spread love, not corona! 2020 is op z’n zachtst gezegd een speciaal jaar. Om wat extra liefde de wereld in te sturen, komen wij bij Feeling met een groot relatiedossier. Waarom stappen steeds meer mensen af van klassieke monogamie? Zijn we ook anno 2020 nog steeds te preuts wanneer het op het ontdekken van onze eigen seksuele verlangens aankomt? Hoe maak je van je nieuwe plusfamilie een succes? En hoe goed zijn we eigenlijk nog in échte intimiteit? Je leest het allemaal en nog veel meer in ons relatiedossier.