Home Psycho & Relatie Mensen met dit aantal bedpartners hebben minst kans op een scheiding

Mensen met dit aantal bedpartners hebben minst kans op een scheiding

Mensen met dit aantal bedpartners hebben minst kans op een scheiding

Wetenschappers aan de universiteit van Utah hebben onderzocht wat de invloed is van het aantal bedpartners op een potentiële scheiding. Heb je minder dan 10 sekspartners? Dan ziet het er heel goed uit.

Professor Nicholas H. Wolfinger bestudeerde statistieken vanaf de jaren 70. Hij lette daarbij onder andere op het aantal bedpartners voor het huwelijk en het aantal scheidingen die plaatsvonden na 5 jaar huwelijk.

Lees ook: 5 wetenschappelijk bewezen geheimen voor een goed huwelijk

En wat bleek? Vrouwen die na het jaar 2000 getrouwd zijn en meer dan 10 bedpartners hebben gehad, hebben het meeste kans op een huwelijksbreuk. Diegenen die voor hun eeuwige trouw met 3 tot 9 mensen naar bed gingen, hadden het minst kans op een scheiding. Dames met minder dan 3 sekspartners hadden nog altijd minder kans op een op de klippen gelopen huwelijk dan diegenen met een aantal hoger dan 10.

Opvallend volgens de professor: dit cijfer is pas aan de orde sinds 2000. Daarvoor hadden vrouwen met 2 bedpartners de hoogste kans op een op de klippen gelopen huwelijk.

Lees ook dit: Vreemdgangers klappen uit de biecht: aan deze 10 signalen herken je bedrog

Religieuze redenen

Vrouwen die om religieuze redenen wachten tot de huwelijksnacht voor hun eerste keer, hadden slechts 5% kans op een echtscheiding. “Vrouwen die maagd blijven tot het huwelijk gaan vaak wekelijks naar de kerk. En die groep kiest een pak minder vaak de scheidingspapieren.”

Lees ook: 7 signalen die kunnen wijzen op een nakende echtscheiding

Meer over seks & relaties:

SOURCE: Daily Mail