Liefde kan soms uit onverwachte hoek komen, het overkwam ook Nathalie (35) die stapel verliefd werd op een man die twintig jaar ouder is dan haar. Lees hier haar verhaal.

Nathalie: “Mijn vader had alles geregeld. Na mijn studies Rechten kon ik als stagiaire aan de slag bij een ex-collega. Dus stapte ik op mijn vijfentwintigste voor het eerst zijn kantoor binnen. Ik kende hem. Hij kwam af en toe bij ons over de vloer. Maar toch was ik nerveus. En hij had dat meteen door. We dronken koffie en hadden een fijne babbel. Over mijn ambities. En over mijn droom om ooit zelf als advocaat aan de slag te kunnen. Ik was gerustgesteld. Jan was lief en attent. Toen ik ’s avonds bij mijn ouders kwam, deed ik uitgebreid verslag. ‘Jan houdt van mooie vrouwen’, lachte mijn vader nog. ‘Pas maar op’. Waarop we snel weer overgingen tot de orde van de dag.

Ik genoot van mijn job. Jan betrok me al snel bij zijn grote dossiers. Soms zaten we urenlang samen over één case gebogen, en dan mocht ik mijn visie geven. Jan heeft me toen zo veel geleerd. Ik was hem daar vooral heel dankbaar voor. Logisch dat ik niet durfde te weigeren als hij me af en toe mee uit eten vroeg. Langzaamaan begon hij ook over zichzelf te vertellen. Hij was gescheiden en had twee kinderen, een van zestien en een van achttien. Al snel gingen we zo’n vier avonden per week uit eten. En nee, ik voelde niet dat Jan twintig jaar ouder was. Ik genoot van zijn wijsheid, zijn levenservaring. En hij vond mijn jeugdige overmoed wel aantrekkelijk, zei hij me op een avond, maar daar zocht ik toen nog niet meer achter.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer straffe getuigenisssen vind je in het stuk over Cathy die verliefd werd op de man van haar beste vriendin en in het verhaal van Els die obsessief door haar man werd gecontroleerd.

Openingsbeeld: stockbeeld.

Lees ook: