Hélène Van Herck en Ann Lemmens gaan in hun boek ‘Midlife Kick’ dialoog over de levensvragen die de nieuwe vijftigers bezig houden. Drie dagen lang praten ze alvast op feeling.be. Vandaag hebben ze het over friends with benefits. 

HÉLÈNE: Het was gisteravond weer zover. Tijdens een etentje met vrienden werd er enthousiast gefantaseerd over samen oud worden. Sommigen van hen ken ik al sinds mijn puberteit. ‘Hey, dat samen ouder worden lukt al aardig, toch?’ roep ik tussendoor. Ja, dat is waar, we ontmoeten elkaar al een paar decennia met grote regelmaat en hebben elkaars leven meebeleefd. We hebben samen de kaap van de vijftig gerond, je kunt dus van een stevige basis spreken. Mijn dierbare vrienden zijn ondertussen familie, mijn hartsvriendinnen zijn mijn zussen. En mijn broer, dat is mijn allerbeste vriend.

Ik denk dat we rond de dertig waren, toen we het er voor het eerst over hadden. Het plan om een groot kasteel te kopen om samen onze oude dag te vieren en voor elkaar te zorgen. Oh ja, met een zwembad, een sauna, een biljartzaal, een grote bibliotheek, een discotheek, een racecircuit, een atelier, een open haard in elke kamer, een bar, een butler en een kok. En niet te vergeten, een knappe verpleegster en een bink van een verpleger. Hoe een doorsneedag en -avond er zouden uitzien? Slappe lach gegarandeerd.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4 5 6 7
bekijk op één pagina

Meer over vriendschap: