De economie kreunt onder de nieuwe lockdown, gelukkig is er ook positief nieuws: ondernemers gaan creatief aan de slag om unieke concepten uit te denken. Nouchka (29) bijvoorbeeld, zij laat haar netwerkevenementen van ‘The Breakfast Club‘ nu online doorgaan. “Netwerken is belangrijk, en dat kan ook achter je computer. Ik wil vrouwen inspireren en samenbrengen.”

De lockdownperiode is voor heel wat ondernemers niet gemakkelijk. Maar jou gaat het wel voor de wind?

“Ik mag niet klagen, doordat mensen nu meer online aan de slag gaan, kreeg mijn bedrijf een boost. Ik werk als fotografe en doe de personal branding voor vrouwelijke onderneemsters. Foto’s nemen is nu moeilijker, maar ik heb online veel uitgewerkt. Zo geef ik masterclasses rond ondernemen en marketing, nam ik podcasts op en gaat ‘The Breakfast Club’ nu online door, dit is een netwerkevenement voor ambitieuze vrouwen.”

Netwerken voor ambitieuze vrouwen klinkt interessant. Vertel. 

“Heel wat ondernemende vrouwen willen graag netwerken, maar houden niet van de klassieke netwerkevents. Met ‘The Breakfast Club’ breng ik al dat talent samen in een fijne omgeving. Vorig jaar ging dat door in de natuur, dit jaar had ik door Corona geen event gepland, maar de vraag was zo groot dat er nu een online versie is. Het concept is simpel: een online community waarin vrouwen ideeën kunnen uitwisselen, elkaar kunnen inspireren en samenwerkingen opzetten. Er ontstonden zelfs al mooie vriendschappen. En met deze online versie wil ik ook lokale ondernemingen steunen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En dat doe je met lekker eten? 

“Klopt, verschillende horecazaken over heel België hebben een brunchbox samengesteld. Schrijf je je in voor het netwerkevenement, dan kun je voor zo’n brunchbox kiezen. Lekker eten en de lokale economie steunen dus (lacht). Verder geven andere ondernemers interessante workshops en lezingen om jezelf te ontplooien. Dat kan gaan over klanten aantrekken of doelen stellen, maar net zo goed over omgaan met perfectionisme. Alles gebeurt via Instagram, schrijf je je in, dan krijg je toegang tot de community. En naast de algemene sessies zijn er ook 1-op-1-gesprekken en stimuleer ik leden om ook met elkaar in gesprek te gaan. Want daar draait netwerken natuurlijk om.”

“Waarom zou je als vrouw niet ondernemen? Volg je dromen en doe het gewoon. Wees niet bang om hulp te vragen, dankzij de netwerkevenementen leerde ik dat vrouwen elkaar graag inspireren en motiveren”

Klinkt als een leuke plek om jezelf te ontplooien?

“Absoluut. Als er iets is dat ik geleerd heb in mijn jaar als ondernemer, dan is het wel dat je jezelf goed moet kennen en verzorgen om je werk goed te doen. Al is dat in alle jobs zo natuurlijk. Zelf ben ik introvert en HSP’er. Dat wil zeggen dat ik mijn agenda goed moet bewaken en dat ik soms ook tijd voor mezelf moet nemen. Na een fotoshoot plan ik bijvoorbeeld even tijd in om tot rust te komen. Dat is noodzakelijk om mijn werk goed te doen.”

Morgen is het Women’s Entrepreneurship Day. Nog tips voor vrouwen die graag willen ondernemen? 

“Gewoon doen! Zelf werd ik in 2019 voltijds zelfstandige. Dit jaar richtte ik een vennootschap op. Dat stond in 2021 op de planning, maar door corona kwam alles in een stroomversnelling.  Verder raad ik je aan om je te laten omringen door inspirerende mensen. Durf mensen aan te spreken en om hulp te vragen. Door mijn netwerkevenementen leerde ik dat vrouwen elkaar echt graag helpen. En waarom zouden we dat niet doen?”

Hoe kunnen mensen zaterdag deelnemen? 

“Heel eenvoudig: schrijf je nu in via de website. Je krijgt de link om te volgen op Instagram, en ik geef je toegang tot de community. Zaterdag zijn er 3 live sessies en de workshops kun je een maand lang achteraf herbekijken. Al is het vooral belangrijk dat je heel wat creatieve, inspirerende en ambitieuze vrouwen ontmoet. Allemaal inschrijven dus.”

‘The Breakfast Club’ vindt zaterdag plaats, wees er dus snel bij! Meer weten over Nouchka of het evenement, volg haar op Instagram of neem een kijkje op de website.

Meer tips voor de lockdown: