Home Psycho & Relatie Onderzoek: Dankzij deze tip voel je je nooit meer moe op je...

Onderzoek: Dankzij deze tip voel je je nooit meer moe op je werk

Onderzoek: Dankzij deze tip voel je je nooit meer moe op je werk

Wil je graag meer geconcentreerd zijn op je werk en je minder moe voelen als je dag er op zit, dan maak je maar beter een wandeling tijdens de lunch. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in the Journal of Occupational Health Psychology.

Ook ‘s avonds wandelen heeft veel voordelen. Wist je dat samen met je partner écht goed is voor je relatie? Hier lees je waarom.

De onderzoekers wilden weten wat het effect is van wandelen tijdens een lunchpauze. Aan het onderzoek namen zo’n 100 mensen deel, uit verschillende sectoren. Ze werden gesplitst in 2 groepen en gevraagd om hun lunchpauze aan te passen gedurende 10 dagen. De ene groep maakte een wandeling in een nabijgelegen park en genoot van de natuur, de andere groep zocht een stil plekje op kantoor om relaxatie-oefeningen te doen. Beide activiteiten namen zo’n 15 minuten in beslag.

In de weken voor, tijdens en na het experiment gaven de deelnemers onder andere aan hoe goed ze zich voelden, hoe leuk ze hun middagpauze vonden en hoe goed ze het werk konden loslaten.

Beide groepen gaven aan zich beter te concentreren en minder stress te hebben. Toch was er een verschil: de deelnemers die wandelen in het park zeiden hun lunchpauze leuker te vinden en dat stond dan weer in direct verband met een beter gevoel en minder vermoeidheid. De andere groep genoot minder hard van de lunchpauze.

“De voordelen van een korte wandeling waren zeer duidelijk op het werk“, zegt Marjaana Sianoja, een van de onderzoekers, aan Time. “De effecten waren minstens merkbaar tot 30 à 60 minuten voor ze naar huis vertrokken. Wij geloven dat zo’n korte wandelpauze ook kan zorgen dat je fitter naar huis vertrekt en dat het dus positieve gevolgen heeft voor je persoonlijk en sociaal leven. Maar dat zal nog verder onderzocht moeten worden.”

Te druk voor een pauze van 15 minuten denk je? Besef dat je erna veel productiever zult zijn en efficiënter zult werken na die kleine pauze.

Meer tips voor een gezonde werkdag:

SOURCE: TIME Magazine