Home Psycho & Relatie Onderzoek zegt: om deze reden blijven koppels in ongelukkige relatie

Onderzoek zegt: om deze reden blijven koppels in ongelukkige relatie

Onderzoek zegt: om deze reden blijven koppels in ongelukkige relatie

Iedere relatie kent wel eens een dipje, dat is perfect normaal. Wanneer een dipje aanhoudt en koppels echt niet meer gelukkig zijn, volgt de breuk. Meestal althans, want sommige koppels kiezen liever om toch samen te blijven. Het Britse Ziffiks zocht uit waarom, dit zijn de resultaten.

Ruzie met je partner? Lees hier welke dingen je zeker niet mag doen.

Onderzoekers vroegen aan meer dan 2.000 mensen in Groot-Brittannië wat de invloed van geldproblemen is op hun relatie. Veel respondenten gaven aan dat mensen bezorgd zijn over financiële problemen na een breuk.

16% van de respondenten zegt dat ze in het verleden bij een partner bleven omwille van financiële redenen. 28% gaf zelfs toe dat ze op dit moment bij hun partner blijven voor het geld. 35% van hen zei dat ze nooit zouden kunnen overleven zonder de financiële steun van hun partner. Anderen zeiden dan weer dat ze de luxe (reizen bv.) niet willen missen die hun partner voor hen betaalt. “Verontrustend om te zien hoe financieel afhankelijk van hun partner zijn”, zei Paul Treanor, eCommerce director bij Ziffit. “Volgens onze survey suggereert dat als er 5 koppels rond een tafel zitten, dat er minstens 1 persoon bij is die daar enkel is door de financiële zekerheid die zijn/haar partner biedt.”

Lees hier ook welke dingen je relatie kunnen doden zonder dat je het merkt

Het is niet de eerste keer dat een onderzoek geld linkt aan relatieproblemen. Een survey uit 2014 zegt dat financiële problemen de grootste oorzaak zijn van stress binnen een relatie.

Meer artikels over liefde & relaties:

SOURCE: Huffington Post