Je zou misschien denken dat je seksleven het best is op het moment dat je conditie het best is, rond je twintigste dus zoiets. Maar er zijn andere factoren: je orgasmes, hoe goed de seks is en hoe zelfverzekerd je je voelt. Volgens nieuw onderzoek ben je vanaf je 36e gezegend met een goed seksleven.

Kan jullie libido een boost gebruiken? Hier lees je hoe je dat doet.

Het onderzoek werd gevoerd door de app Natural Cycles, zij vroegen aan 2600 vrouwen wat ze vonden van hun seksleven, hoe ze orgasmes ervaren en hoe zelfzeker ze zijn. De vrouwen werden onderverdeeld in 3 groepen. Een eerste groep met vrouwen onder de 23, een middengroep met vrouwen tussen 23 en 35 en een laatste groep met vrouwen van 36 jaar en ouder.

Wat bleek? Vrouwen boven de 36 voelen zich het best in hun vel, 8 op 10 zei dat ze zich aantrekkelijk voelt. Bij de middengroep was dat slechts 4 op 10. Bovendien zijn volgens de onderzoekers ook je orgasmes beter naarmate je ouder wordt. 6 op 10 vrouwen boven 36 gaf aan regelmatig goede orgasmes te hebben. 86% van de 36-plussers gaf aan tijdens de laatste 4 weken geweldige seks gehad te hebben. Bij de middengroep was dat 76%, bij de jongste groep zelfs maar 56%.

Frequentie

Minder dan 1/3 van alle vrouwen zei 2 keer seks per week te hebben. Iets meer dan 1/5 heeft 3 keer seks per week. Minder dan 1/5 doet het 1 keer per week. Opmerkelijk: 1 op 3 vindt dat seks langer moet duren, voor 1 op 10 zou het maar beter wat sneller afgelopen zijn.

Meer over seks & relaties:

SOURCE: Independent