Home Psycho & Relatie Op deze leeftijd zijn we het ongelukkigst

Op deze leeftijd zijn we het ongelukkigst

Op deze leeftijd zijn we het ongelukkigst

Tegenslagen kunnen zorgen dat we ons even niet goed voelen in ons vel. Maar volgens onderzoekers zijn er momenten in je leven – los van tegenslagen – waarop je het ongelukkigst bent. En dat is rond je 40ste. Die midlifecrisis is dus geen fabel.

Lees ook in welke Europese steden inwoners het gelukkigst zijn

Volgens het onderzoek, gepubliceerd in The Economic Journal, daalt ons gevoel van geluk geleidelijk na onze twintiger jaren. Tussen de leeftijd van 40 en 42 bereiken we ons dieptepunt. Een keer we 70 zijn, zijn we weer gelukkig. Een U-curve dus.

Voor de studie werden 50.000 volwassenen geïnterviewd over hun geluk en welzijn. Dit werd over de jaren meermaals overgedaan. De deelnemers kwamen uit verschillende landen en mensen van verschillende leeftijden namen deel. En wat blijkt? De U-curve, eerst erg gelukkig, een dipje op je veertigste en terug erg gelukkig op je 70ste, is universeel.

Volgens de onderzoekers is er een verklaring voor. “Rond de 40 heb je de meeste lasten op je schouders. Je zorgt voor je kinderen (als je die hebt), je ouders en jezelf. Bovendien werk je hard en is dit het moment waarop je de meeste verantwoordelijkheden hebt. Dat geldt voor alle landen zo.”

Meer over geluk:

SOURCE: The Guardian