Beste mannen, dit is voor jullie. Natuurlijk zijn wij in 99,9% van de tijd eerlijk tegen jullie. Toch zijn er enkele dingetjes die wij vrouwen graag voor onszelf houden. Ben je nieuwsgierig? Dan moet je dit maar even lezen.

Volgens een recente vragenlijst – voorgelegd aan getrouwde koppels – zijn er een aantal dingen die koppels wel zouden willen veranderen aan elkaar. Maar liefst 30% van de vrouwen zou graag hebben dat haar man aandachtiger luistert als ze praat. Toch denken mannen dat ze van alles op de hoogte zijn. Al weten wij vrouwen natuurlijk dat dat niet waar is. Mannen, deze dingen wisten jullie nog niet.

1. We hebben een geheime bankrekening

Als we tegen jullie zouden vertellen dat we een geheime bankrekening hebben, zouden jullie meteen denken dat het een ‘voor-als-we-willen-scheiden-potje’ is, waarmee we meubels en een nieuw leven kopen. Maar dat is het niet. Het is voor noodgevallen. (En heel af en toe voor een nieuwe handtas. Dat ook.)

2. Die haarverf dient niet enkel voor een nieuw kleurtje

Om de zes weken gaan we naar de kapper voor een nieuw tintje. Niet enkel omdat we houden van afwisseling, maar ook omdat er hier en daar een grijs sprietje tevoorschijn komt.

3. Het geld dat we spenderen aan onze spullen

We verzwijgen het niet omdat we nood hebben aan jullie bevestiging. Maar het heeft geen nut jullie onrustig te maken door jullie cijfers naar het hoofd te slingeren. Trouwens, handtassen en schoenen kunnen echt een investering zijn. Maar dat zouden jullie gewoon niet goed kunnen vatten. Dus we zwijgen erover.

4. Neen, we maken niet alles zelf

Soms is het gewoon leuk om een complimentje te accepteren. Die heerlijke ovenschotel… Niemand hoeft te weten dat we die eigenlijk van onze buurvrouw (die wel letterlijk alles zelf maakt) hebben gekregen.

5. Onze toilet-geheimen

Zullen we nooit over uitweiden. Willen jullie ook helemaal niet, toch?

6. We hadden vandaag niets om aan te doen (en hebben dus een nieuwe outfit geshopt)

Dit gaat zeker niet om het geld. Maar jullie weten dat we eigenlijk wel heel veel kleren hebben, dus jullie begrijpen ook niet dat we écht niets hebben om aan te trekken. Bovendien zien jullie gewoon het verschil niet tussen de ene rok en de andere. Wij wel. Dus we praten er gewoon niet over.

7. Stiekem weten we waar die foute halsketting ligt die jij al maanden kwijt bent

Die fouten zilveren halsketting (hoe kwam je ooit op het idee?), dat jasje dat je van je moeder kreeg (ja, 10 jaar geleden was dat heel duur en de kwaliteit is fantastisch) of dat lelijke schilderij dat zoek raakte bij de laatste verhuis. Sorry mannen, wij weten ze liggen. (Lees: per ongeluk op het stort beland).

8. Onze vriendinnen weten alles over ons seksleven

Een hoog libido of net weinig zin, hoe jullie het aanpakken, onze onzekerheden… Sorry heren, zet een paar vrouwen samen, geef ze wat wijn en alles wordt uitvoerig besproken.

9. Die kleine hulpmiddeltjes

Hier of daar een klein prikje botox, die bleaching van onze tanden of die valse wimpers die we vorige week lieten plaatsen. Het zijn kleine hulpmiddeltjes, ze geven ons zelfvertrouwen een opkikker en jullie snappen toch niet echt waar het over gaat. We zwijgen er dus maar over.

10. De sleutels die jullie kwijtraakten vonden we terug… op de bodem van onze handtas

Wat kunnen we zeggen? Het kan iedereen wel eens overkomen. Razend boos worden omdat je partner iets heeft verloren of op de foute plaats heeft gelegd. Maar eenmaal die spullen terug gevonden zijn, heeft het toch geen nut zoiets terug op te rakelen. Dus we zwijgen er maar over. Maar vanbinnen voelen we ons wel (een beetje) schuldig hoor.

11. Ja we zijn samen op dieet, maar de chocolade op het werk telt niet mee

Ja we zijn samen op dieet. En we moeten dus streng zijn. Maar als onze collega’s chocolade meebrengen naar het werk, telt dat niet echt mee. Al heeft het niet veel nut om dat te gaan vertellen, want die oordelende blik helpt ons niet vooruit. Dat wilt trouwens niet zeggen dat jullie met een zak chips voor tv moeten gaan hangen! Dat is anders. Totaal anders.

12. Ja, er begint zich een kroontje te vormen op de achterkant van je hoofd

Wij houden van jullie zoals jullie zijn. En we hebben jullie graag zelfzeker. Dus zolang we kunnen verzwijgen dat er wat haarverlies merkbaar is, zullen we dat zeker doen. Maar dat is allemaal zeer goed bedoeld!

13. Die pasta was écht niet lekker

We vinden het zo schattig als jullie heel trots vertellen dat jullie voor ons gekookt hebben. En ook al eten we misschien met lange tanden, we zijn écht dankbaar. We gaan dus zeker niet vertellen dat we eigenlijk helemaal niet dol zijn op jullie kookkunsten.

En het grootste geheim? Dat is misschien wel dat we nooit zonder jullie zouden kunnen leven. Want hoe onafhankelijk en zelfstandig we ook zijn, we zijn dol op jullie. En die foute halsketting, vreselijke kookkunsten en dat kalend plekje nemen we er met plezier bij.

Meer over relaties & seks:

SOURCE: The Times