Het nieuws komt dagelijks hard binnen: overlijdens, geen bezoek van vrienden en familie en vermoeide gezondheidswerkers. Gelukkig zijn er lichtpuntjes die ons door Corona kunnen heen helpen. Wij verzamelden nieuws waar je gelukkig van wordt.

1. Britse veteraan zingt ‘You’ll never walk alone’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Britse oorlogsveteraan Tom Moore heeft twee wereldrecords gebroken met zijn acties voor het goede doel. De 99-jarige haalde als Brit het meeste geld op met zijn ‘Charity Walk’. Hij kreeg zelfs de steun van Prins William en Harry. Wat startte als iets kleins, groeide al snel uit tot een groots project. Initieel wilde hij met zijn 100 rondjes lopen in de tuin graag 1000 dollar ophalen, maar zijn actie ging zo viraal dat hij gevraagd werd om samen met zanger Michael Ball een cover op te nemen van You’ll Never Walk Alone. De steller staat ondertussen op 28,6 miljoen pond (ongeveer 33 miljoen euro). Het geld gaat naar de Britse gezondheidsdienst NHS. Een mooi bewijs dat je nooit te oud bent om een mooie actie op te zetten en viraal te gaan.

2. De kanalen in Venetië zien er weer glashelder uit

De Venetiaanse kanalen zijn weer glashelder, je kunt zelfs de vissen door het water zien zwemmen. Sinds de lockdown is er amper toerisme en er varen nog amper motorboten, veerboten en grote schepen in het kanaal.

3. Zorgpersoneel krijgt eindelijk de waardering dat ze verdient

Witte lakens en applaus om het zorgpersoneel te steunen. Doordat de gezondheidswerkers nu aan de frontlinie staan van de strijd, krijgen ze erg veel waardering. Terecht uiteraard.

4. Illustratrice brengt ode aan Belgische merken

De economie kreunt onder de maatregelen, daarom steekt illustratrice Klaartje Busselot graag een hart onder de riem. Op haar Instagram deelt ze prachtige tekeningen die Belgische merken in de kijker zetten. Lokaal kopen blijft de boodschap!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Sneeuwtoppen Himalay zichtbaar vanop 200 kilometer

De economie mag dan kreunen onder de coronamaatregelen, de natuur wordt er wél gelukkig van. Zo is de luchtvervuiling in India zo hard afgenomen dat de sneeuwtoppen van de Himalaya vanop 200 kilometer afstand zichtbaar zijn. Volgens de buurtbewoners is dat 30 jaar geleden.

6. Vaccin beschermt resusapen tegen Covid-19

Chinese biotech-wetenschappers ontwikkelend een vaccin dat resusapen beschermt tegen het coronavirus. Het gaat om reusapen, maar de onderzoekers zijn hoopvol dat het vaccin op mensen kan werken.

7. Jonah en Winnie nog steeds dolverliefd

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie Blind Getrouwd heeft gevolgd, zag dat Jonah en Winnie meteen dolverliefd waren. En nu blijkt ook dat ze dat nog steeds zijn. Meer zelfs, ze bouwen samen aan hun huis in Arendonk. Ahh, gelukkig is er nog liefde in tijden van corona.

8. Meer tijd met je geliefden

Oké, je kunt je kinderen waarschijnlijk soms achter het behang plakken. Maar wees vooral positief: nooit meer krijg je zoveel tijd om met je kinderen te spenderen, en je kunt nu nog meer genieten van je partner. Je mist veel mensen, maar die mooie momenten met je geliefden maken veel goed.

9. Leraar Latijn trekt toga aan om leerlingen te motiveren

Voor heel wat leerkrachten is het een uitdaging om hun leerlingen thuis bij de les te houden. Een beetje creativiteit doet wonderen: zo is leraar Nicholas Van Laerhoven uit Overijse in zijn toga gesprongen en bakt hij pannenkoeken. En dat om ze enthousiast te houden over thuis Latijn leren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

10. Gratis online sportlessen om ons bezig te houden

De mentale impact van de coronacrisis valt niet te onderschatten. Daarom is het zo belangrijk goed voor jezelf te zorgen: goed eten, regelmatig gaan wandelen en misschien helpt het wel om yoga een kans te geven. Gelukkig zijn er tal van online yogalessen die je nu gratis online kunt bekijken. Zoals deze van Evy Gruyaert. 

11. Files

De coronacrisis brengt ook voordelen op de weg met zich mee. Dat er op de Belgische autosnelwegen om 8 uur ‘s morgens nog geen 20 kilometer file staat, kan bijna niemand zich voorstellen. Geen frustraties voor wie wél de weg op moet. Een goede les om telewerken nog meer te promoten.

12. Minder burn-outs?

Het aantal burn-outs was nog nooit zo groot. Doordat we nu massaal iets meer op de rem moeten gaan staan, is dit misschien een mooi moment om even stil te staan: ben je gelukkig in je job? Haal je er voldoening uit? En hoe kun je een betere balans vinden voor jezelf? Hopelijk kan deze crisis het aantal burn-outs doen dalen.

13. Iedereen massaal aan het naaien

Met een versoepeling van maatregelen in zicht, zijn mondmaskers essentieel. Hartverwarmend om te zien: van oma’s met een Singer tot bedrijven die nu massaal mondmaskers produceren… Iedereen is solidair en gaat aan de slag, en die solidariteit moeten we ook proberen vast te houden na corona.

 

Meer dingen om blij van te worden: