Wie denkt aan een miljonair denkt al snel aan de manager van een groot succesvol bedrijf. Maar het kan ook anders. Miljonair Timothy Sykes maakt in 8 tips duidelijk hoe je steenrijk kunt worden, en dat zonder dat er al te veel geduld nodig is.

We dromen er allemaal wel eens van: enorm veel geld hebben om te shoppen, reizen en andere leuke dingen te doen, en dat liefst zonder er bij na te hoeven denken. Helaas is het slechts voor een aantal onder ons weggelegd. Toch kunnen ook wij miljonair worden. En wel dankzij deze tips van miljonair Timothy Sykes.

1. Focus op een saaie niche

Toegegeven, wij houden van onze job waarin we dagelijks geconfronteerd worden met mode, beauty en andere toffe onderwerpen. Maar helaas zullen wij er niet steenrijk van worden. “Wil je écht veel verdienen? Dan kies je best voor een saaie nichemarkt. Zorg bovendien dat jij hierin de beste wordt. Denk ‘outside the box’, want het duurt eeuwen vooraleer je dokter of advocaat wordt en er heel hard in uitblinkt. Kies wel iets dat je zelf interessant vindt, anders ben je het wel heel snel beu. Modefreak en een centje bijverdienen? Je kunt ook nog altijd investeren in een designer tas.” Lees hier welke tassen je het meest opbrengen.

2. Je diploma is niet belangrijk

“Een goed diploma is vaak een handig hulpmiddel voor een goede job. Maar om tot de superrijken te behoren heb je helemaal geen diploma nodig. Alles wat je moet weten, kun je tegenwoordig online vinden. Bovendien moet je dan geen duur inschrijvingsgeld betalen. Bewijs jezelf liever en klim een weg naar boven.” Hoe je je ambities waarmaakt, verklapt Elke Jeurissen. Lees er hier meer over.

3. Geef je sociale leven op

“Focus op je carrière en geef indien nodig je sociale leven (deels) op. Als je miljonair wilt worden, moet je bereid zijn opofferingen te doen. Spendeer je tijd liever aan werken aan je talenten en kennis. Natuurlijk moet je af en toe wel ontspannen.”

Lees ook: daarom geeft seks een boost aan je carrière 

4. Fouten maken is dik oké

“Perfectionisme is goed om je werk tot in de puntjes te doen. Maar er zullen nu eenmaal momenten zijn dat je fouten maakt. Zelfs de meest succesvolle mensen maken ze. Het is belangrijk ze te accepteren en er uit te leren. Fouten zijn normaal, het is hoe je met ze omgaat dat telt.”

5. Laat geld niet je enige doel zijn

“Er wordt vaak gezegd dat geld niet gelukkig maakt, maar het is toch wel handig om mee te leveen. Maar laat geld zeker niet je enige doel zijn. Focus je op het beste product maken of een excellente service bieden. Je doel is groeien en bijleren, en niet enkel veel geld op je bankrekening. Bovendien wil je ook nog een interessant doel hebben als je veel geld hebt verdiend. Blijven groeien is de boodschap.”

Lees ook: Met deze jobs verdienen vrouwen het meest

6. Wees eerlijk en correct

“Veel geld verdienen is verleidelijk, maar ga er geen mensen voor bedriegen. Geduld en eerlijkheid zijn betere garanties op succes. Geld uit onethische of criminele activiteiten uitgeven, voelt bovendien niet zo goed als eerlijk verdiend geld uitgeven. Zo leef je trouwens ook niet in constante angst om ‘betrapt’ te worden.”

7. Ga voor de populaire sectoren

“Je kent het wel, opeens is een bepaalde sector razend populair. Gouden tip: ga ervoor! Zorg dat je er snel bij bent en stap in de sector. Profiteer van het succes van de sector om zelf rijk te worden. Zorg dat je bijleert en blijf altijd op de hoogte van de sector waarvoor je gaat.”

Lees ook: 9 tips om een beter mens te worden

8. Het maakt niet uit waar je woont

“Dankzij het wereldwijde web is de wereld bijzonder klein geworden. Het maakt helemaal niet uit waar je woont, als je graag rijk wordt. Perfect dus, je kunt wonen waar je wilt en toch veel geld verdienen. Zolang je maar een goede internetverbinding hebt.”

Meer over werk & succes:

SOURCE: Fortune