https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Psycho & Relatie Shoppen als therapie: daarom shoppen we

Shoppen als therapie: daarom shoppen we

Shoppen als therapie: daarom shoppen we

9 op de 10 Belgische vrouwen vinden dat shoppen een therapeutisch effect heeft, dat blijkt uit onderzoek dat Maasmechelen Village voerde naar het shopgedrag van vrouwen. 91% zegt regelmatig te gaan shoppen om ‘even alles te vergeten’. De belangrijkste resultaten op een rijtje.

Bijna niets zo zalig dan een shoptripje en dat perfecte paar schoenen of die ene droomjurk vinden. De meeste vrouwen vinden het wel leuk, maar volgens sommigen is het zelfs echte therapie.

Zo vaak shoppen we

64% van de vrouwen geeft aan graag te shoppen omdat ze er dan even tussenuit zijn. 52% zegt dan weer dat het een moment is dat ze eens enkel aan zichzelf mogen denken. Maar ook om de drukte en spanning in ons dagelijks leven te compenseren gaan we shoppen. Een wel heel opvallende reden: 20% van de shoppers zegt dat relatieproblemen een reden zijn om te gaan shoppen. 24% van de singles geeft ook liefdesproblemen aan als reden.

Nog iets scoren in de solden? Deze basics vind je nu nog aan een prikje

Helemaal zen

Twintigers hebben het meest nood aan shoppingtherapie (43%). 26% van de dertigers en 19% van de veertigers geeft aan er nood aan te hebben. Wat ons dan een vleugje geluk biedt? Op een overduidelijke eerste plaats staat kledij (95%), gevolgd door schoenen (67%) en handtassen (58%). Ook parfum en lingerie kunnen ons in beperktere mate van ons dipje afhelpen. Singles investeren graag in juwelen terwijl vrouwen met een relatie liever geld uitgeven aan woondecoratie.

Voor het onderzoek deed Maasmechelen Village een online enquête met 1.600 respondenten.

Meer over geluk & welzijn:

SOURCE: Maasmechelen Village