Home Psycho & Relatie Start to flirt
Start to flirt

Iedereen kan flirten, koketteren en een ander pleasen! Je associeert het misschien vooral met de jacht op mr. right, maar een onschuldige, speelse flirt geeft je zelfvertrouwen een stevige boost!

Dat onschuldige spel waarmee je verder niets bedoelt, maar dat de lichtjes in je ogen aansteekt en je doet zweven. Ha, die zalige momenten dat je opmerkt dat je wordt gezíén. Meer dan dat, dat je het gevoel krijgt dat je zowaar een van de aantrekkelijkste, zo niet dé aantrekkelijkste vrouw ter wereld bent.

Géén bedreiging voor je relatie

Flirten zorgt voor een endorfine-boost en dus een fijn gevoel. In dit geval: over jezelf. Het geeft je het signaal dat je (op welk vlak dan ook) aantrekkelijk bent, geliefd, ‘gewild’
op een bepaalde manier. We hebben allemaal behoefte om ergens bij te horen en tegelijkertijd uniek te zijn, en het is precies dát, wat flirten zo subtiel in evenwicht brengt.

Kan het mooier? Omdat flirten in het beste geval tweerichtingsverkeer is, gebeurt bij die ander net hetzelfde, zodat je een soort sprankelende opwaartse spiraal krijgt die geest, hart en lichaam verfrist.

Flirten is onschuldig, heeft niet de intentie om je man te bedriegen, of je huwelijk te negeren. Het gaat er enkel om je weer op-en-top vrouw, jong, mooi en slim te voelen. Een gevoel dat soms wel eens verloren dreigt te gaan tussen jobs die al je energie opslorpen of kopzorgen rond de financiën of de kinderen.

Iedereen, ook mensen in een monogame relatie, heeft het nodig om zich geapprecieerd te voelen door de andere sekse. Een speelse flirt heeft dat effect, zonder dat daar meteen méér mee bedoeld wordt.

Op tijd op de rem

Je signalen moeten duidelijk zijn. Dus beter niet flirten in benevelde toestand, niet te veel aanraken of te vaak willen afspreken, geen rokkenjager uitkiezen, of een man voor
wie je wel eens echte gevoelens zou kunnen gaan koesteren.

Onschuldig flirten kan geen kwaad. Tenzij je ondertussen niets anders meer doet, omdat het een tweede natuur is geworden om ‘aardig gevonden’ te worden. Dan word je afhankelijk van de bevestiging van anderen en is het speelse, het leuke eraf. En dát is nu net de essentie: onschuldig, authentiek, speels en lichtvoetig. Je gaat er gegarandeerd van stralen.