Home Psycho & Relatie Straffe getuigenis: Ann is de ‘chef geluk’ van Medialaan

Straffe getuigenis: Ann is de ‘chef geluk’ van Medialaan

Straffe getuigenis: Ann is de 'chef geluk' van Medialaan

Ann is director corperate identity & wellbeing, Medialaan. Haar grootste zorg is het welzijn van haar collega’s en hun positieve houding op de werkvloer.

Ann (50): “Ja, die titel, dat is een hele mond vol. Ik word kortweg ook wel ‘chef geluk’ genoemd en ben bij Medialaan verantwoordelijk voor het welzijnsbeleid. Dat is een job die ik zelf heb bedacht, omdat ik aan den lijve had ondervonden dat er nood aan was. Onze CEO is me daarin gevolgd, en dat is geweldig. Momenteel ben ik in België de enige met die functie, denk ik. Natuurlijk hebben wel meer bedrijven een welzijnsbeleid, maar daar krijgt iemand van human resources het er gewoon bovenop bij zijn takenpakket. Voor mij is het mijn hoofdfunctie. Een ander mooi signaal is dat het een directeurspositie is, het wordt ernstig genomen. We pionieren, en daar mogen we bij Medialaan trots op zijn.

Mijn beleid is gebaseerd op de vijf G’s. Ik wil gelukkige, gemotiveerde, gezonde, getalenteerde en geïnformeerde medewerkers. Onze collega’s zijn ons grootste kapitaal. Wij maken creatieve en culturele producten. Je schrijft geen mooi stuk of maakt geen vernieuwend programma als je niet goed in je vel zit. Ook als we nieuwe medewerkers willen aantrekken, is wellbeing belangrijk. Millennials werken niet langer voor een bonus of een grote wagen, hun waarden en normen liggen anders. Arbeidsvreugde wordt key in de toekomst. Een bedrijf zijn waar mensen willen werken, wordt essentieel om competitief en concurrentieel te blijven.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Nog meer tips lezen van wellbeing-expert Ann De Bisschop? Lees dan vanaf nu elke maand haar nieuwe rubriek ‘Happy @ work’ in Feeling.

Nog meer straffe getuigenissen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten