Home Psycho & Relatie Straffe getuigenis: Ann is de ‘chef geluk’ van Medialaan

Straffe getuigenis: Ann is de ‘chef geluk’ van Medialaan

Veertien jaar lang was ik commercieel directeur radio. Ik wás mijn job: sales. Lange dagen, hard werken, maar altijd met plezier. Toen kwam het aanbod om directeur radio Medialaan te worden. Een geweldige eer. Een uitdaging. Ik vond dat ik niet kon weigeren. En het was ook een fantastische baan, alleen niet voor mij. Ik was niet gelukkig en mijn lichaam probeerde me dat op allerlei manieren te vertellen. Aanhoudende slapeloosheid, rugklachten... Ik luisterde niet. Tot uiteindelijk: een hyperventilatieaanval. Verschrikkelijk. Maar dat was wel de ommekeer. Toen had ik het eindelijk begrepen: ik moest iets anders doen. Meer dan ooit zag ik de noodzaak van een director wellbeing.”

De gelukkige chef geluk

“Uit een onderzoek bleek dat onze medewerkers hoog scoren wat engagement en werkplezier betreft. Ze geven zich volledig, en net dat maakt hen kwetsbaar. Ik wil hen tegen zichzelf beschermen door een omgeving te creëren waar werken fijn en makkelijk is, waar ze elke avond goedgezind vertrekken en elke ochtend vol energie aankomen. Een welzijnsbeleid is meer dan een yogales tijdens de middag en een fruitmand op kantoor. Ik heb geluisterd naar onze mensen – wat zou jullie gelukkig maken, wat moeten we anders aanpakken, wat doen we vandaag goed? – en op basis van hun commentaren een actieplan opgesteld.

We hebben thuiswerk ingevoerd, net als glijdende werkuren. Zonder problemen je kinderen van school kunnen halen, of thuis zijn voor de loodgieter, dat is al wat stress minder. Momenteel onderzoek ik of er voor kinderopvang kan worden gezorgd tijdens de schoolvakanties. Zeker in de zomer waar het voor jonge gezinnen een heksentoer is om die kinderen twee maanden lang ergens onder te brengen. Ik spoor de collega’s aan: neem de trap in plaats van de lift, organiseer een wandelvergadering, of ga op zijn minst eens rechtop staan in plaats van de hele dag te zitten.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Nog meer tips lezen van wellbeing-expert Ann De Bisschop? Lees dan vanaf nu elke maand haar nieuwe rubriek ‘Happy @ work’ in Feeling.

Nog meer straffe getuigenissen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten