Claudia viel drie jaar geleden ten prooi aan de ziekte van deze tijd, een burn-out. In haar zoektocht naar wat haar oprecht gelukkig maakt, kwam ze tot de ontdekking dat kundaliniyoga heilzaam is voor haar lichaam en geest. Vandaag staat ze vol zelfvertrouwen in het leven.  

 

Drie jaar geleden ging ik door een moeilijke periode. Ik kreeg te maken met een relatiebreuk en moest daardoor een paar keer verhuizen. Op het werk liep ook niet alles lekker. Ik geef onder meer turnles aan kleuters. Ik merkte dat ik steeds meer moeite had met de drukte. Ik was moe, had vaak hoofdpijn en maagpijn. Maar ik stelde mezelf gerust: als alleenstaande mama was het toch normaal om af en toe moe te zijn? Bovendien werkte ik fulltime en sportte ik daarnaast intensief. Maar op een dag werd ik duizelig tijdens het shoppen. Uit ongerustheid ging ik naar het ziekenhuis. Daar vonden ze niets alarmerends. Ze zeiden dat ik hyperventileerde en raadden me aan te rusten. Mijn huisarts schreef me vijf dagen rust voor. Ik dacht: fantastisch, eens vijf dagen helemaal tot mezelf kunnen komen, maar ik voelde me belabberd, kon weinig anders dan slapen en in de zetel liggen. Een andere arts die homeopathisch werkte, liet me uiteindelijk een maand thuisblijven. Dat werd acht maanden, de zomervakantie inbegrepen. Daarna begon ik drie voormiddagen per week te werken. Fulltime kan ik nog altijd niet.

Ik merkte dat ik steeds meer moeite had met de drukte

Die acht maanden waren enorm confronterend. Ik kon heel weinig, en herstelde heel erg langzaam. Nog steeds ben ik bijlange niet wie ik vroeger was. Ik heb dat beeld moeten loslaten: de vroegere ik die altijd in de weer was, komt nooit meer terug.

Ik heb dat beeld moeten loslaten: de vroegere ik die altijd in de weer was, komt nooit meer terug

Van de arts kreeg ik de opdracht om na te denken over wat ik echt graag deed. Dat was moeilijk voor mij, blijkbaar stond ik daar erg weinig bij stil. Schilderen, dat was iets wat ik altijd graag had gedaan. Ik besloot die oude liefde terug op te pakken. In het begin kon ik dat slechts een halfuurtje, daarna moest ik weer rusten. Maar ik herleefde! Ik was zo blij dat ik weer iets kon doen.

Toen na heel veel onderzoeken bleek dat men echt niets fysieks kon vinden als oorzaak van mijn vermoeidheid, besefte ik dat ik het zelf moest doen. Mijn lichaam zo weinig mogelijk belasten, zodat het zo goed mogelijk kon herstellen. Ik verdiepte me in gezonde voeding en trachtte uit te zoeken wat mij energie bezorgde en welke voedingsstoffen ik beter niet at.

Ook begon ik met yogales en meditatie. In het begin ergerde ik me mateloos. Ik vond het niets voor mij, veel te weinig actie, maar uiteindelijk leerde ik de kundaliniyoga kennen en dat bleek – door de afwisseling – wel mijn ding. Ik merkte dat het heel heilzaam was voor mijn lichaam en geest.

ik merkte dat het heel heilzaam was voor mijn lichaam en geest

Nu probeer ik met The Power Loft en met mijn boeken andere mensen te begeleiden naar een gezond leven en het creëren van een gelukkige geest. Daarbij is het vooral belangrijk je eigen powerformule te vinden: wat vind jij leuk? Ik kan nu best zeggen dat het voor mij heerlijk is om te wandelen, maar misschien vind jij dat maar niets. Je moet zelf zoeken wat je nodig hebt om je te ontspannen en op te laden.

Wat ik geleerd heb door dit hele proces? Veel beter mijn grenzen aan te voelen en aan te geven. Ik zeg makkelijker nee. Mensen kijken ervan op als ik zeg af en toe een dag niks te doen, maar ik heb dat echt nodig. Ik bouw ook rustweken in, en in de schoolvakanties werk ik helemaal niet. Ik heb mezelf leren kennen en mijn zelfvertrouwen is daar enorm door gegroeid!”

Lees ook:

Door: Annelies Vanbelle