Inne is voltijds thuismama en heeft hiervoor zelfs haar job opgeven. Spijt heeft ze niet, in tegendeel ze geniet meer van het leven dan tevoren.

Nieuwe uitdaging

Inne (41): “Tien jaar geleden ben ik met mijn man Tom naar Madrid vertrokken, voor zijn werk. Lucas was amper zes weken. Ik herinner me nog de twijfels die ik toen had, de onrust: ik stond aan het begin van mijn carrière en ik onderbrak ze al meteen. Ik zag op Facebook mijn vrienden de ladder opklimmen, kansen krijgen, en ik vroeg me af of ik wel ‘het juiste’ had gedaan. Het bleek meer dan juist. Die drie jaar in Madrid hebben mijn ogen geopend en ruimte in mijn hoofd gecreëerd. Het was niet het pad dat ik had uitgestippeld, maar ik heb die andere weg omarmd, en dat heeft me zo veel plezier en kracht gegeven dat ik het niet anders had gewild.

Een andere cultuur brengt je nieuwe waarden bij, en verrassende inzichten. Ik heb geleerd dat ik mijn plan kan trekken in een vreemd land, met een huishouden en twee kleine kindjes. Ik heb ervaren dat mijn moedergevoel – waarvan ik vroeger vreesde dat ik het niet zou hebben – overweldigend groot kon zijn. En ik heb gezien dat er een positieve energie vrijkomt als je doet wat je graag doet, die ook maakt dat je bij thuiskomst wel een andere job vindt. Echt. Ik heb in mijn latere carrière geen enkele hinder ondervonden van ons Madrileens avontuur. Integendeel. Het heeft mijn zelfvertrouwen versterkt en mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

 

Meer straffe getuigenissen:

Door: Lene Kemps & Foto’s: Lichtwaas