An (27): “Ik vind het fantastisch om voor de Voetbalbond te werken, want ik heb Sportkot gedaan en in mijn vrije tijd ben ik ook enorm sportief. Ik doe aan boksen, thai-boksen, aquagym en spinnen en ik geef ook les in een fitnesscentrum. Ik werk hier nu al tweeënhalf jaar en sta in voor alle sociale projecten met goede doelen en de Rode Duivels. Zo zijn er o.a. partnerships met Pleegzorg, Fedasil en Plan International. Ook de ontwikkeling van G-Voetbal voor mensen met een beperking volg ik mee op. Daarnaast hou ik me bezig met maatregelen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. We hebben ervoor gezorgd dat er voor alle voetbalclubs in ons land een meldpunt is voor sporters, ouders en trainers.

Lees ook: Veerle werd als kind seksueel misbruikt en heeft dwangneuroses en angsten

Elke keer als de Rode Duivels komen trainen in Tubeke, ben ik erbij, want dan organiseer ik een meet-and-greet met de spelers voor kinderen die opgroeien in een pleeggezin. Het is erg belangrijk om sociale partners te zoeken die passen bij de persoonlijkheid en visie van onze spelers. We hebben gemerkt dat projecten met kinderen het heel goed doen. Kinderen en de Rode Duivels, dat is een perfecte match. Ze kunnen dan gewoon zichzelf zijn en er is geen vervelende smalltalk nodig, wat bij volwassenen wel vaak het geval is. Zo was het voor de spelers geen probleem om een filmpje voor Pleegzorg op te nemen met Ketnet. Af en toe geef ik de spelers een presentatie, zodat ze weten waarmee we bezig zijn. Het is belangrijk dat ze inspraak hebben en zich betrokken voelen bij alle projecten. De Belgische voetbalcompetitie volg ik niet echt, maar de wedstrijden van de Red Flames en de Rode Duivels wel. Ik heb een boontje voor Dries Mertens, hij is supersympathiek. Maar ook Radja Nainggolan is een fijne man. Bij die twee spelers voel je een oprechte interesse voor onze sociale projecten. We mogen hen alles vragen en ondernemen soms zelf ook acties. De meeste spelers zijn het in hun eigen club al gewend om zich actief in te zetten, want voetballers worden vaak ingeschakeld voor goede doelen.

Ik heb een boontje voor Dries Mertens en Radja Nainggolan. Bij hen voel je oprechte interesse voor onze goede doelen.

Ik vermoed dat de Rode Duivels het goed zullen doen in Moskou. Heel België heeft hoge verwachtingen, want dit is een heel goede ploeg. Hopelijk komen ze ver, anders zullen de supporters wellicht teleurgesteld zijn.”

Lees ook deze straffe getuigenissen:

Tekst: Evelien Rutten – Foto: Stephen Mattues