Home Psycho & Relatie Handleiding: zo haal jij het meeste uit jouw ochtend

Handleiding: zo haal jij het meeste uit jouw ochtend

Handleiding: zo haal jij het meeste uit jouw ochtend

De sleutel tot welzijn zou een combinatie van 2 woorden zijn: vroeg opstaan. Dat is althans de theorie van Hal Elrod, auteur van de bestseller The Miracle Morning.

 

Hal Elrod is een ster in de Verenigde Staten, waar het parcours dat ze aflegde tot de verbeelding spreekt. Haar boek is 4 jaar na publicatie nog steeds een bestseller.

The Miracle Morning: de methode

Volgens de ‘Miracle Morning’-methode, die heel veel aanhangers kent, kan iedereen het leven leiden dat hij of zij wil. Alles hangt af van je ochtend, want de eerste uren van de dag hebben een grote invloed op je energie en je attitude gedurende de rest van de dag.

Het ‘mirakel’ bereiken: 6 activiteiten van 10 minuten

1. Zet je even neer in stilte om te bidden, te mediteren of gewoon om op je ademhaling te letten. Deze oefening helpt je stress los te laten en tot rust te komen.

2. Lees een werk waarin iemand z’n persoonlijke ontwikkeling beschrijft. Ontdek wat jou motiveert en pas dit de rest van de dag toe. Het doel is om jezelf te motiveren.

3. Zoek bevestiging bij jezelf door op te schrijven wie je wil zijn en wat je wil veranderen om dat te bereiken. Het gaat er vooral om dat je het gevoel hebt dat je alles onder controle hebt.

4. Maak een persoonlijk filmpje waarin je een geslaagde en veelbelovende toekomst in scène zet. Het doel is om jezelf te inspireren en te motiveren.

5. Houd een dagboek bij waarbij je focust op de positieve aspecten van je bestaan. Het idee erachter is dankbaar zijn.

6. Doe aan sport, het maakt niet uit dewelke. Het doel is om je fit te voelen en fier te zijn op je lichaam.

Vroeg opstaan: zo doe je het

Hal Elrod raadt aan om op te staan om 5u30. Aangezien dit wel erg radicaal is, kan jij rustiger beginnen met de volgende tips:

  • Zet je wekker een uur vroeger dan normaal.
  • Schenk aandacht aan je geestestoestand op het moment dat je in slaap valt. Dit beïnvloedt namelijk je eerste gedachte wanneer je ‘s ochtends opstaat. Val jij vaak moeilijk in slaap? Ontdek hier een trucje waardoor je binnen de minuut in slaap valt.
  • Zet je wekker aan de andere kant van de kamer.
  • Begin je dag met het poetsen van je tanden. Tandenpoetsen is een mechanische activiteit die je lichaam de tijd geeft om wakker te worden.
  • Drink een glas water om de vermoeidheid veroorzaakt door dehydratatie tegen te gaan
  • Trek je sportkleren direct aan zodat je die douche verdient.

Ben jij klaar om de dag vroeger te beginnen?

 

Lees ook:

7 signalen dat je een workaholic bent

Dit doet een wandeling met je brein

7 landen die ons iets kunnen leren over welzijn