In haar boek De vintage werknemer. Hoe langer en anders werken?’ geeft Anita Stevens handvaten en tips om te werken met goesting. Met voorbeelden en loopbaanoefeningen toont ze de weg naar meer werkplezier. Exclusief voor Feeling geeft ze vier dagen carrièretips voor werkgoesting. Vandaag: in 7 stappen naar je droomjob.

Hoe ziet je droomjob eruit? Hoe krijg je een contract bij je droombedrijf? Wil je verder dromen? Geniet ervan! Wil je jouw droom realiseren? Ga in 7 stappen naar je droomjob.

1. Kies bewust

Als je keuze authentiek en in het verlengde ligt van je drijfveren, straal je dit non-verbaal en verbaal uit. Maak je doel concreet en visueel, zie het voor ogen. Dit is de motor tot succes.

2. Focus

Ineens ga je kansen opmerken die je anders niet zou zien of horen.

3. Communiceer

Treed naar buiten en vertel authentiek en met passie je verhaal. Kernachtig en krachtig verwoorden waar jij voor staat is noodzakelijk, vermijd negatieve formuleringen.

4. Maak werk van je netwerk

Zoek uit via welke personen uit je netwerk je jezelf kan introduceren bij de keypersoon van het bedrijf waar je graag zou werken.

5. Denk out of the box

Analyseer de eventuele groeipunten en pijnpunten van je droombedrijf. Bekijk of jij een antwoord kan bieden op mogelijke noden.

6. Blijf positief

Wees overtuigd dat het zal lukken. Enthousiasme is de enige weg om anderen te overtuigen. In jouw verlangen ligt de weg!

7. Verzorg je persoonlijke uitstraling

Door de juiste kleuren en kleding aan te trekken kan je een eerste indruk positief beïnvloeden.

“Elke reis van 1000 mijl begint met een eerste stap” (Lao Tse)

Meer tips van experts

Tips van een expert om het leven eenvoudiger te maken
Zo krijg je een goede dosis zelfvertrouwen
Doe jij aan struisvogelflexwerken?