Home Psycho & Relatie Vlinders in je buik: 5 tips voor een nog diepere band met...

Vlinders in je buik: 5 tips voor een nog diepere band met je partner

Vlinders in je buik: 5 tips voor een nog diepere band met je partner

In het begin ben je misschien ‘Drunk in Love‘ zoals Beyoncé het zingt, maar na een tijdje fladderen die vlinders weg. Gewoon aanvaarden dat het vanaf nu ‘houden van’ is? Dat hoeft niet noodzakelijk. Deze 5 tips maken dat je een nog diepere band krijgt met je partner en die verliefde gevoelens helemaal terugkomen.

 

Erger jij je wel eens? Dat is perfect normaal. Deze vervelende eigenschap is eigenlijk het teken van een goede relatie.

1. Geen saaie dates meer

Oké, het is gezellig om onder een dekentje samen naar een aflevering van Downtown Abbey te kijken, maar écht spannend is dat niet. Plan dus leuke dates in waar je samen iets kunt doen. Neem eens danslessen, ga naar een heel bijzonder restaurant of doe helemaal zot en ga samen skydiven. Zorg gewoon dat jullie het allebei spannend vinden.

Ontdek hier wat dé doodsteek is voor je relatie

2. Focus op het positieve

Je moet het écht proberen. Niet telkens op de negatieve dingen te focussen, maar net de positieve dingen te zien. Ja zijn sokken slingeren rond, hij vergat de afwas te doen én hij doet niet altijd alles juist. Maar hij maakt je wel aan het lachen, gaat naar de bakker op zaterdagochtend en stuurt je lieve sms’jes doorheen de dag. Focus op die dingen.

Lees hier 7 tips om écht positief in het leven te staan.

3. Leer je partner kennen, écht kennen

Je denkt misschien dat je je partner goed kent, maar er zijn ongetwijfeld nog dingen die je niet weet. Als je hem écht kent, weet je hoe hij zal reageren op bepaalde situaties en snap je misschien ook bepaalde dingen die hij zegt of doet. Probeer dus regelmatig te praten en beperk je vragen niet tot ‘hoe was je dag, schat?’ en ‘wat wil je vanavond eten?’.

Weet je niet goed hoe te beginnen? Deze 36 vragen helpen je ongetwijfeld op weg.

4. Denk terug aan die heerlijke momenten

Als het even slecht gaat, denk dan terug aan die momenten dat jullie samen de slappe lach hadden, dat jullie echt genoten van elkaar gezelschap en dat jullie stapelverliefd waren op elkaar. Het tovert meteen een glimlach op je gezicht en je voelt al snel terug hoe graag je hem ziet.

Vermijd ruzies. Zo moet je reageren als je partner boos of verdrietig is.

5. Doe alsof je terug op eerste date gaat

Herinner je je nog die eerste date? Je was erg zenuwachtig en je had heel veel zin om deze man beter te leren kennen. Je tutte je helemaal op en vertrok vol goede moed. Na je date voelde je kriebels in je buik. Roep dat gevoel terug op. Hoe? Door gewoon te doen alsof je opnieuw op eerste date gaat. Als je op eerste date gaat doe je écht je best, en dat trekt mensen aan in elkaar. Plan dat eerste afspraakje dus maar in.

Meer tips over liefde & relaties: