In een heel wat relaties wordt er wel eens overspel gepleegd. En soms komen daar zelfs relaties uit voort. Maar wat doen vreemdgangers op Valentijn? Vieren ze samen met hun partner of brengen ze hun tijd liever door met hun vurige minnaar of minnares? En welke smoesjes gebruiken ze dan? Datingwebsite Victoria Milan vroeg het hen zelf.

De datingwebsite Victoria Milan, een datingwebsite voor vreemdgangers, ondervroeg 5.907 volwassenen uit 18 verschillende landen. Er werd onder andere gevraagd met wie ze Valentijn zouden doorbrengen en welke smoesjes ze zouden gebruiken om hun partner om de tuin te leiden.

47% van de vrouwelijke respondenten en 45% van de mannelijke respondenten viert deze dag graag. Voor de anderen is het een dag als een ander. 38% van de vrouwen plant met haar minnaar af te spreken, 35% viert het met haar vaste partner. 27% van de vrouwen houdt wel van een uitdaging, zij spreken zowel met hun vaste partner als met hun minnaar af. Voor de mannen liggen de cijfers anders. 43% van de mannen viert deze dag het liefst met hun vaste partner, beduidend meer dan de vrouwelijke vreemdgangers dus. 21% spreekt met beiden af.

Lees hier ook aan welke signalen je bedrog kan herkennen

Smoesjes

Wie met zijn minnaar wil afspreken of de dag met beiden wil delen, moet enigszins vindingrijk zijn. Dit zijn de meest gebruikte smoesjes:

  • Het meest gebruikte excuus is overwerken (35% van de vrouwen gebruikt dit, 47% van de mannen)
  • Ook sport is een vaak gebruikt smoesje (26% van de vrouwen gebruikt dit, 28% van de mannen)
  • Daarnaast zeggen partners wel eens dat ze met een eenzame vriend of vriendin moeten afspreken die net werd gedumpt (19% van de vrouwen gebruikt dit excuus, slechts 12% van de mannen)
  • Op zoek gaan naar het perfecte valentijnsgeschenk werd ook wel eens gebruikt (15% van de vrouwen gebruikt dit om weg te geraken, 9% van de mannen)
  • Enkelen zeiden naar een ziek familielid te moeten (6% van de vrouwen en 4% van de mannen gebruikten dit smoesje)

Hopelijk herken je deze smoesjes niet. Maar vergeet natuurlijk niet, niet iedereen gaat vreemd. Dus begin niet meteen een stevige ruzie als je partner moet overwerken of naar een ziek familielid gaat. 😉

Tips voor een heerlijke Valentijn met je partner (of minnaar):

SOURCE: Victoria Milan