Dat vrouwen wél zin hebben, wordt stilaan voor iedereen duidelijk. Maar opwinding was lang een mannenzaak. Waarom eigenlijk? En hoe staat het er nu voor? We tastten het voor je af.

‘Kniel’ Mijn adem stokt. De scène uit het tweede seizoen van de BBC-reeks Fleabag is dé culminatie van de seksuele spanning tussen het getroebleerde hoofdpersonage Fleabag (Phoebe Waller-Bridge) en haar onbereikbare, extreem charmante crush; een priester – helaas -, bijgenaamd ‘Hot Priest’ (Andrew Scott). Ze had in zijn biechtstoel gezeten en er zichzelf voor het eerst in al haar kwetsbaarheid blootgegeven. ‘Just tell me what to do, Father’, had ze hem finaal gevraagd. ‘Kniel’, had hij haar na een geladen stilte opgedragen. Dan rukt hij het gordijn open en ziet dat ze zijn bevel heeft opgevolgd. Hij kijkt in halve verwildering op haar neer, en zij, ontredderd, terug… Ik ga niet alles spoilen, maar kijk en je belandt sowieso ergens tussen ontroering en gulzige hitsigheid.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Openingsbeeld: Charlotte Abramow. 

Meer lezen over seks en intimiteit: