Heb jij bruine ogen? Dan wil je dit zeker even lezen. Want uit onderzoek blijkt dat mensen met bruine ogen een wel heel belangrijke eigenschap hebben. Ze zouden namelijk betrouwbaarder overkomen.

De kleur van je ogen zegt meer over je karakter dan je denkt. Zo bleek uit onderzoek al dat mensen met groene ogen heel mysterieus overkomen. Heb jij bruine ogen? Dan kom je erg betrouwbaar over, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de Charles universiteit in Praag.

Onderzoekers fotografeerden 40 mannelijke en 40 vrouwelijke studenten. De ene helft had bruine ogen, de andere blauwe. De foto’s werden getoond aan een groep van 238 mensen. Zij moesten punten geven op een schaal van 1 tot 10 op basis van aantrekkelijkheid, dominantie en betrouwbaarheid. Mij sommige foto’s werd de oogkleur verwisseld, zo konden de onderzoekers bekijken of die een invloed had. En wat bleek? De oogkleur van een persoon heeft een belangrijke invloed op hoe we over die denken. Mensen met bruine ogen worden vaker als betrouwbaar gezien dan mensen met blauwe ogen. De groep met blauwe ogen werd dan weer meer sexy gevonden. Al zeggen de onderzoekers wel dat er nog rekening moet gehouden worden met andere factoren. Zo kunnen ook de grootte van de ogen, de gezichtsvorm en andere gelaatskenmerken een rol spelen.

Daarnaast blijkt uit andere onderzoeken dat er nog enkele factoren zijn die gelinkt worden aan mensen met bruine ogen. Zo zouden ze ook vaak schattig gevonden worden. Bovendien lijken ze een sterk verantwoordelijkheidsgevoel te hebben en komen ze heel zorgzaam over. Verder zouden ze zelfvertrouwen en vastberadenheid uitstralen. Denk hier nog maar eens aan als je vindt dat je een saaie oogkleur hebt.

Meer leuke onderzoeken: