Home Psycho & Relatie Zo oud mogelijk jong blijven
Zo oud mogelijk jong blijven

 

Het magazine Psychologies voerde samen met ICI PARIS XL een enquête uit bij 650 vrouwelijke bezoekers van ICI PARIS XL, met als thema ‘Schoonheid anno 2012’ en kwam daarbij tot verrassende resultaten.

 

Maar liefst 71% van de bevraagden vond zichzelf mooi en voor 69% van de vrouwen bleek mooi zijn een kwestie van evenwicht tussen lichaam en geest.

Bij verdere bevraging bleek echter dat bijna 80% complexen had over bepaalde delen van haar lichaam, waarbij de buik binnen alle leeftijdscategorieën de hoofdrol speelde, en bijna 70% iets aan zichzelf zou willen veranderen zo dit mogelijk zou zijn.

Trendwatcher Herman Konings wijt deze uitkomst ten eerste aan de beautification van de maatschappij: het feit dat we alles rondom ons alleen maar mooier willen maken, gaande van mensen en verpakkingen tot zelfs steden. Daarnaast verwijst hij ook naar de dictatuur van make-over programma’s: waar vroeger een rolmodel nog onbereikbaar was, is het nu je buurvrouw die op een weekend gerestyled wordt tot een vamp.

Conclusie: vrouwen vinden zichzelf misschien wel mooi, tot ze beginnen vergelijken…