Home Psycho & Relatie Zo pak je ruzies samen met je partner aan

Zo pak je ruzies samen met je partner aan

Zo pak je ruzies samen met je partner aan

We leven in een drukke samenleving en vooral voor vrouwen is er veel veranderd. Nu we met z’n allen fulltime gaan werken en nog steeds het huishouden moeten draaiende houden, kan dat veel stress veroorzaken. Die we dan weer uitwerken op onze partner. Niet goed voor je relatie. Terry Real, een Amerikaanse relatie-expert geeft tips om de liefde te bewaren.

Lees ook: 9 dingen die nog erger zijn voor je relatie dan bedrog

Respect

De basis van een goede relatie is wederzijds respect. In iedere discussie moet je altijd het respect bewaren voor je partner. Dat is niet altijd eenvoudig, want als je gefrustreerd bent, ga je al snel met verwijten gooien. Deze oefening leert je hoe je moet omgaan met moeilijke situaties.

Een klassieker die vaak voor problemen zorgt is het huishouden. Als je zelf voltijds werkt is het moeilijk om het huishouden er nog bij te nemen, en dat zorgt voor een overwerkt gevoel. Veel vrouwen hebben nog steeds het gevoel dat hun partner onvoldoende doet, met verwijten, ruzies en boosheid tot gevolg. Dé gouden regel: wat je niet vraagt of zegt, kan je partner niet weten. Maar het moet op de juiste manier. Volgens Terry is daar een eenvoudig stappenplan voor: het feedback wiel.

  • Vraag of je partner bereid is te luisteren.
  • Vertel je partner wat je gehoord of gezien hebt.
  • Beschrijf welk gedrag je niet aangenaam vond en wees specifieke. Gebruik NOOIT ‘jij laat altijd je sokken rondslingeren’ of ‘jij doet nooit de afwas’.
  • Vertel wat jij ervan gemaakt hebt, je eigen gedachten en gevoelens die dat oproept. Benadruk dat dit niet hét verhaal is, maar jouw verhaal.
  • Vertel wat je graag veranderd wilt zien.

Volwassen gesprek

Het is erg belangrijk dat je altijd respect bewaard en op een volwassen manier met elkaar communiceert. Heb je het gevoel dat je gaat roepen of gemeen zult worden? Neem dan even afstand. Zeg dat je even tijd nodig hebt om rustig te worden. Ga naar de slaapkamer of een ander verdiep, loopt je partner je achterna, ga dan desnoods even koffie drinken. Kom pas terug als je afgekoeld bent en rustig kunt praten. Daarna zoek je samen naar een oplossing.

 

Meer over relaties & seks:

SOURCE: Goop