Zijn jullie ook zo dol op elkaar? Heerlijk. Relaties vergelijken is nooit een goed idee, maar als jullie gelukkig zijn samen, zullen jullie deze 7 kwaliteiten zeker herkennen.

Zelfs als jullie heel gelukkig zijn met elkaar, is er wel eens stevige ruzie. Deze dingen moet je vermijden tijdens een ruzie met je partner. 

Of je nu pas bij elkaar bent of elkaar door en door kent, als jullie gelukkig zijn met elkaar zul je deze zalige kwaliteiten zeker herkennen.

1. Empathie

Plaats jezelf eens wat vaker in de schoenen van je partner. Door empathie voor elkaar te voelen, voel je je gerespecteerd en geapprecieerd. Bovendien heb je het gevoel dat hij écht om je geeft. Het voedt je relatie. Je kunt het eigenlijk zien als gezonde voeding voor jullie band.

Vermijd ruzies: is je partner boos of verdrietig? Wees dan empathisch. Hier lees je hoe je best reageert.

2. Compromissen

Veel koppels denken dat je problemen moet proberen te vermijden en dat je moet anticiperen op hoe je partner zal reageren. Maar dat is  niet noodzakelijk de sleutel tot een gelukkige relatie. Wat je wel moet doen? Bereid zijn om die problemen samen op te lossen en compromissen te sluiten, elk een beetje water bij de wijn doen dus.

Soms elkaar eens hoorndol maken is niet erg. Deze vervelende eigenschap is eigenlijk het teken van een goede relatie.

3. Vertrouwen

Vertrouwen is écht heel belangrijk in iedere relatie of huwelijk. Het duurt jaren om het op te bouwen, maar je hebt maar een seconde nodig om het te breken. Het heeft met meer te maken dan met vertrouwen dat je elkaar niet gaat bedriegen. Je moet bij je partner terecht kunnen met je vragen, angsten, onzekerheden en wonden uit het verleden. Een goede partner luistert, heeft begrip én gebruikt die dingen nooit in een latere ruzie.

Is de eerste verliefdheid over? Hier lees je hoe je terug verliefd wordt op je partner volgens de wetenschap.

4. Humor

Je kunt bij elkaar voor alles terecht, maar ook eens goed kunnen lachen is belangrijk voor een gezonde relatie. Als je samen met je partner kunt lachen om je slordigheid, je vreemde gewoontes of je overdreven stiptheid, communiceer je er onbewust over. In plaats van elkaar te veroordelen over jullie kleine kantjes, ga je er op een luchtige manier mee om. Bovendien is het belangrijk om positief te zijn. Positief over je relatie, enthousiast over dingen die jullie voor elkaar doen en trots op je partner.

Denk jij soms té negatief? Hier lees je hoe je positiever in het leven kunt staan. 

5. Intimiteit

Seksuele en emotionele intimiteit brengen jullie dichter bij elkaar. De intimiteit is namelijk hét verschil tussen de relatie met je partner en die met een goede vriend. Dankzij intimiteit voel je je geliefd en krijg je het gevoel dat je er toe doet. Je voelt je begrepen en geaccepteerd. En dat willen we natuurlijk allemaal. Blijf die intimiteit dus onderhouden.

Hier ontdek je tips om de band met je partner nog te verbeteren.

6. Respect

Wederzijds respect is cruciaal om je gelukkig te voelen in je relatie. Zowel in goede als slechte tijden hebben gelukkige partners al-tijd respect voor elkaar.

Ontdek hier welke signalen van een sterke relatie eigenlijk ondergewaardeerd zijn

7. Aanwezigheid

Neen, dan hebben we het niet over fysiek aanwezig zijn (wat je natuurlijk ook regelmatig moet doen), maar over écht aanwezig zijn voor elkaar. Het gaat om helemaal geïnteresseerd zijn in het leven van je partner, écht geconcentreerd luisteren en dingen bekijken vanuit het standpunt van de ander.

Lees hier waarom een gelukkige partner je ook gezonder maakt

Meer tips voor een gelukkige relatie met je partner: