Home Wedstrijden Win 1 van de 5 duotickets voor Omara Portuondo en Diego el...

Win 1 van de 5 duotickets voor Omara Portuondo en Diego el Cigala in Bozar

Win 1 van de 5 duotickets voor Omara Portuondo en Diego el Cigala in Bozar

 

Wat is de beste manier om Omara’s 85ste verjaardag en 70 jaar op de planken te vieren? Een muzikaal feest met Diego el Cigala in de grootste europese concertzalen !

85 Tour

De grote Cubaanse diva – en tevens artistieke ambassadeur van haar land – wil vieren met een groots feest die het indrukwekkende verloop van haar carrière vertegenwoordigt. Met op elke stop ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden om samen geliefde Cubaanse klassiekers te brengen. Van ‘Besame Mucho’ tot ‘Veinte años’. De tour zal verschillende aspecten van haar lange carrière weerspiegelen. Startend bij haar jongere jaren en haar voortdurende liefde voor elegante cabaret, over de Buena Vista Social Club (hoog)dagen tot het heden. Verwacht een muzikaal feest vol pikante accenten, verschillende smaken en aroma’s.

Ze wordt vergezeld door de Spaanse maëstro van de flamenco, zanger Diego El Cigala. Samen brengen ze tijdloze Cubaanse klassiekers evenals liederen uit hun eigen repertoire.

Gepassioneerd en diep, el Cigala is een van de weinige kunstenaars die trouw is gebleven aan zijn muzikale erfgoed en tegelijkertijd een wereldwijde erkenning behaalde bij het publiek.

Omara ontmoette Diego voor het eerst op het podium in de Hollywood Bowl afgelopen zomer. De intensiteit van de ontmoeting was zo overweldigend dat ze meteen wist dat ze verder wou en zou samenwerken.

Hun diepe tradities en prachtige muzikale persoonlijkheden vormen samen de 85 Tour.

Cuba meets Spanje

Op muzikaal vlak krijg je een verrassend kloppende combinatie tussen de Cubaanse complexe ritmes van de salsa, son en cha cha cha en de Spaanse gipsy flamenco (en bij uitbreiding de tango). Het boegbeeld van de Buena Vista Social Club Omara Portuondo deelt samen met één van de grootste flamencozangers Diego El Cigala (3 latin grammies op zak!) deze muzikale ontmoeting met de wereld. De uitwisseling is niet nieuw. Bobo Valdés kruiste in de jaren ’70 al de muzikale degens met Diego El Cigala. Het muzikale vuurwerk wordt opnieuw leven ingeblazen naar aanleiding van Omara Portuondo’s 85ste verjaardag. Na 70 jaar (!) op de planken nam ze onlangs afscheid van het wereldberoemde Buena Vista Social Club. Hun ‘Adios World Tour’ nam 2 jaar tijd in beslag om alle continenten ‘Adieu’ uit te wuiven. De tour bracht hen van ‘The White House’ tot een finale thuismatch in Havana, Cuba. Omara Portuondo haar persoonlijke parcours gaat verder, ze blijft zichzelf op het podium uitdagen, met deze uitzonderlijke muzikale & vocale meeting met Diego El Cigala. Reken op een uitbundig en ontroerend Cubaans-Spaanse fiësta!

Cuba is de laatste maanden niet uit de actualiteit weg te slaan. De Cubanen zouden geen Cubanen zijn, moesten ze de ‘politieke strijd’ niet gracieus vertalen in een cultureel equivalent. De muziek primeert, maar op de achtergrond speelt het – tot de verbeelding sprekende, maar ook harde – politieke schouwtoneel mee. Toeval of niet, Omara en Diego staan op ‘Independance Day’/ July 4 op het podium van de Henri Le Beaufzaal, dezelfde plek die president Obama nog niet zo lang geleden uitkoos om zijn speech te houden tijdens zijn bezoek aan België. Mis deze afspraak met de geschiedenis niet. Een exclusief concert voor de Benelux!

http://omaraportuondo.com/en/

http://www.elcigala.com/en

http://www.vwspringsessions.be/

Waag je kans

Wil jij de Omara Portuondo en Diego Cigala graag live aan het werk zien? Waag dan hier je kans voor donderdag 30 juni 23u59.

Meer wedstrijden kan je terugvinden op onze wedstrijdpagina.