Home Wedstrijden Win 1 van de 25 exemplaren van ‘Malva’

Win 1 van de 25 exemplaren van ‘Malva’

Win 1 van de 25 exemplaren van 'Malva'

Verslind jij het ene boek na het andere? Dan mag Malva van Hagar Peeters niet op jouw to read-lijstje ontbreken.

In september 2015 verscheen van Hagar Peeters de alom geprezen debuutroman Malva (winnaar Fintro Literatuurprijs 2016 en longlist ANV Debutantenprijs 2016). Ze kwam op het idee voor de roman, waar ze maar liefst tien jaar aan heeft gewerkt, toen ze in 2005 op bezoek was in het huis van Pablo Neruda. Hier hoorde Hagar Peeters voor het eerst over zijn dochter Malva. Geboren met een waterhoofd werd het meisje al snel door haar vader verstoten. Ze woonde bij een pleeggezin in Nederland en stierf op achtjarige leeftijd, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Stem van een dochter

Hagar Peeters laat het jonge meisje Malva na haar dood de pen oppakken die haar vader bij zijn overlijden uit zijn hand heeft laten glijden. Ze geeft haar een stem en een fascinerend naleven, waarin ze zielsverwanten ontmoet met wie ze, even wijs als geestig, het leven op aarde becommentarieert. Malva probeert met hen een antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat Neruda, de onberispelijke held die opkwam voor de vergetenen en vertrapten, het bestaan van zijn eigen dochter heeft ontkend. Ze vraagt Hagar Peeters, wier eigen vader als journalist in Chili was op het moment dat Neruda er overleed, haar ghostwriter te zijn.

Bekroond werk

Voor deze indrukwekkende roman ontving Hagar Peeters op 5 juni de Fintro Literatuurprijs, voorheen bekend als de Gouden Boekenuil. Hagar Peeters is een veelzijdige auteur die zowel fictie en non-fictie als poëzie publiceert.

Waag je kans

Wil jij ‘Malva‘ van Hagar Peeters graag in huis halen? Waag dan zeker je kans en neem hier deel aan de wedstrijd.

Wil je aan meer wedstrijden deelnemen? Kijk dan zeker op onze wedstrijdpagina.