Nog geen cadeau voor moederdag, maar is je mama wel écht die vrouw die hoognodig even in de bloemetjes moet worden gezet?

Dan hebben wij goed nieuws, want Feeling en Belgisch juwelenlabel Unsaid Library willen jou en je mama een fijne moeder-dochter shopervaring cadeau doen, met als kers op de taart een Gold Nest Bracelet, een uit 18-karaats geelgoud gevormde armband met brilliant cut diamanten als afwerking, ter waarde van maar liefst zo’n 600 euro.

Juwelen met een verhaal

De sierraden van het Belgische juwelenlabel Unsaid Library zijn geen juwelen zonder meer. Het label startte in 2018 met de creatie van 11 verschillende collecties met een wel heel bijzondere gedachte in het achterhoofd: omdat onze meest oprechte, diepgaande gevoelens, vaak onuitgesproken blijven, wilde het label onze innerlijke mens een handje helpen door het vormgeven van juwelen die het kwetsbare werkje een stukje vóór ons kunnen opknappen.

Zo kwamen 11 juwelencollecties tot stand die elk hun eigen verhaal willen vertellen. Elk juweel van Unsaid Library komt bovendien in de vorm van een boek: in dat boek kan je een verhaal schrijven dat je kwijt wil aan de persoon waaraan je het juweel schenkt. Op die manier wilde Unsaid Library bijna letterlijk een kostbare bibliotheek aan emoties creëren, waarbij elk sierraad dat ze maken, telkens de uitdrukking kan zijn van een ander aspect – of hoofdstuk – in je relaties met anderen: of het nu gaat om een liefdes- vriendschaps- of – zoals nu dus – een mooie moeder-dochter relatie.

Nest-collectie

De Gold Nest Bracelet komt uit de Nest-collectie van Unsaid Library. Die lijn centreert zich rond het gevoel van veiligheid en het ‘hebben van een warme thuishaven die er altijd zal zijn‘, dat zich tussen ouders en kinderen ontspint. Het gevoel zorgt niet alleen voor een mooie band tussen beide polen van de opvoeding, maar zorgt er ook nog eens voor dat jonge mensen zich – ook lang ná het uitvliegen uit het ouderlijk nest – door die warmte gesterkt voelen om stappen in de wereld te zetten en dromen te realiseren die ze anders nooit voor mogelijk zouden houden.

“Ik herinner me de tijd dat mijn dochter van school naar huis rende, recht in mijn armen en me over haar dag vertelde – het beste zowel als het slechtste deel. Vandaag, nu ze weg is van huis, wil ik dat ze weet dat ik er voor haar ben, dat mijn armen haar stevig vasthouden en haar nooit zullen laten vallen”, zegt de ontwerpster achter het label.

Wat kan je winnen?

De warmte van zo’n omhelzing is dan ook de inspiratie voor het ontwerp van de te winnen Gold Nest-armband geweest: een briljant geslepen ronde diamant op een satijnen schijf van goud, gestructureerd en gevormd om op een gevoelig nest te lijken. Het juweel is speciaal gecreëerd met de gedachte in het achterhoofd dat kinderen (of vooral dochters in dit geval) via het schenken van de symbolische armband in principe zoveel kunnen doen als al de warmte die hun moeder hen ooit geschonken heeft, heerlijk terugkatapulteren om die te laten voelen hoe mooi en helend zulke moederliefde eigenlijk is, en ook: hoeveel liefde en dankbaarheid van hun inmiddels ‘groot geworden kind’ ze daar nu voor in de plaats krijgen.

Als eenzelfde warme omhelzing, maar dan vanuit de andere kant bekeken. Als dát geen mooie moederdag-gedachte is!

De emotioneel warme armband is echter niet het enige dat Unsaid Library jou en je mama cadeau wil doen: om het statement te onderschrijven met wat rasechte en liefdevolle quality time, wil het label je ook nog een fijne ervaring samen geven. Daarom komt bij het juweel (en het omhullende boek) ook nog een gezellige shopervaring in de store van Unsaid Library in de Antwerpse Schuttershofstraat 25.

Zie jij zo’n gezellig moeder-dochter uitje wel zitten, aarzel dan zeker niet om deel te nemen!