Uniqlo

Lovely layering: dit zijn onze favoriete laagjes-looks, geshopt bij Uniqlo

Els Keymeulen

Niks fijner dan je induffelen wanneer het alweer kouder wordt. Toch willen wij niet inboeten op stijl in herfst en winter. Enter: layering. Laagjes houden je deze winter warm en dat doe je allerliefst met de tijdloze, kwaliteitsvolle basics van Uniqlo. Feeling-hoofdredactrice Els Keymeulen legt uit hoe – maar niet zonder eerst zelf aan de slag te gaan met de Herfst/Winter-collectie van het Japanse label.

Modern Layering

De herfst staat bij Uniqlo helemaal in het teken van laagjes: dé manier om een veelzijdig, persoonlijk en modern silhouet te bouwen. Bovendien laten laagjes je toe te spelen met de temperaturen. Buiten koud? Dan voeg je een laagje toe. Binnen op kantoor dan tóch weer warm? Dan haal je een laagje weg, zonder dat je look aan kracht moet inboeten.

Je kunt uiteraard meer dan alleen temperatuur regelen met kledinglagen: het juiste laagje voegt een shot kleur toe, zorgt voor een hint vrouwelijkheid of maakt dat een klassiek beige silhouet plots sportief wordt. Spelen met kleren, heet zoiets – en Uniqlo maakt het je extra gemakkelijk door het énorme aanbod aan straffe basics en key items die je op en onder elkaar kunt dragen.

Approved by Els Keymeulen

Feeling-hoofdredacteur Els Keymeulen staat je graag bij met raad, daad en stylingtips voor de herfst, maar niet zonder zélf even het gelaagd silhouet uit te testen, dat spreekt. Ze ging aan de slag met een selectie Uniqlo-must-haves – van heattech truitjes en kasjmier rolkragen over corduroy pantalons tot pufferjacks. Els bouwde met behulp van de beproefde Uniqlo-laagjestechniek drie herfstfoutfits: eentje voor op werkdagen, eentje voor het weekend, en eentje voor sportieve gelegenheden. Ze combineerde stoffen, kleuren en stijlen om zo tot drie gelaagde én geslaagde looks te komen.

1: Business casual met jeans, grijstinten en luxueuze materialen.

Baggy jeans, € 39,90.

2. Sunday funday met corduroy, streepjes en dé tas van het seizoen.

Gestreepte trui, € 34,90.

Corduroy schoudertas, € 14,90.

3. Sporty spice met joggingbroek, pufferjack en een hint kleur.

Grijze joggingbroek, € 29,90.

Donkergrijze pufferjack, € 109,90.

Drie gouden tips van Els om zelf mee aan de slag te gaan?

1. Varieer eens qua maat

Els: “Iedereen kent natuurlijk z’n maat, maar af en toe is het interessant om eens een volle maat groter te proberen. Een trui valt dan langer, zodat-ie misschien kan dienen als minijurk? Een broek valt dan iets meer baggy, waardoor je plots een moderner, beetje streetwear-geïnspireerd silhouet krijgt. Experimenteren met maten kan een silhouet instant interessanter maken.”

2. Bouw een outfit op van onder naar boven

Els: “Laagjes zijn pas écht interessant, wanneer je van elk laagje een stukje ziet. Ik combineerde twee rolkraagtruien over elkaar, in verschillende kwaliteiten en kleuren. Het onderste truitje liet ik nog nét zien, voor een flits kleur. Het zijn dié details die vaak het verschil maken.”

3. Speel met accessoires

Els: “Mode is vaak serieus, terwijl het toch echt de bedoeling is dat je fun hebt. Knoop je sjaal eens overdwars, als een burgermeestersjerp – heel tof, en net dat tikje anders. Stop sokken in pumps, of draag je tas om je hals – probeer, experimenteer, en ontdek zo wat er werkt, en wat niet.”

Meer lezen

Partner Content

Gesponsorde content