Het Belgische Clarysse en Pascale Naessens ontwikkelden samen een lijn woontextiel in originele materialen dat je op verschillende manieren kunt gebruiken – van doekjes tot nettasjes. Eén van de pronkstukken uit de collectie is de HOME plaid: warm over je schouders of als stijlvolle tafelloper, dit prachtstuk uit de collectie Pascale by Clarysse omringt je met fluweelzachte gezelligheid.

Pascale over HOME TEXTILES Pascale by Clarysse:

“Wie de sfeer van mijn boeken kent, weet dat ik hou van mooie materialen. De combinatie van keramiek, hout en stof op een gedekte tafel, vind ik magisch. Iets wat je ook ziet op de foto’s in mijn boeken. Stoffen verzachten de keramiek en geven er een warme uitstraling aan. Het was voor mij niet altijd gemakkelijk om de juiste servet, het juiste tafelkleed of zelfs de juiste keukenhanddoek te vinden. De samenwerking met Clarysse kwam er dan ook niet toevallig.

Verrassende, authentieke producten ontwikkelen die thuis een sfeer creëren van gezelligheid en comfort, dat was de insteek toen we er eind vorig jaar aan begonnen. Daarbij wou ik vooral werken in dezelfde tinten maar met verschillende structuren, zodat alles één mooi geheel zou vormen. Het resultaat kan je zien in mijn boek ‘Echt Eten’. Alles wat ik maak, moet functioneel zijn én mooi én speels.

Het multi-use doekje dat ik bijvoorbeeld ook gebruik als vaatdoek, is daar een mooi voorbeeld van. Eigenlijk is het te mooi als vaatdoek, maar net dat is het leuke ervan. Het neemt de sleur weg uit dagelijkse handelingen door zijn schoonheid en geeft je als het ware binnenpretjes.

Het was ook een bijzonder fijn traject. Ik werd omringd door enkele hardwerkende en creatieve vrouwen bij Clarysse, specialisten die het vak door en door kennen. Samenwerken met een Belgisch bedrijf was dan ook een bewuste keuze. Ik vond het zalig, zelf ben ik afkomstig van Eeklo, op de valreep West-Vlaanderen en ik hou van die down-to-earth mentaliteit van hardwerkende doeners.

Hopelijk wordt mijn collectie een bron van inspiratie voor iedereen die houdt van mooi gebruikstextiel. Ik hoop ermee ook letterlijk wat kleur te brengen in huis, zeker in deze vreemde tijden waarin we worden gedwongen om binnen te blijven en te cocoonen.”

Wat kun je verwachten?

  • Deze hoogkwalitatieve plaid van 120 x 180 cm is 100% Made in Belgium.
  • Het is één van de 18 multi-use textielstukken uit de HOME collectie van Pascale by Clarysse.
  • De limited edition mintgroene tint matcht mooi met de andere collectiekleuren.