Het koude weer is opnieuw aangebroken en dat hebben we gemerkt! Wat je zeker niet mag vergeten is dat je je huidverzorging hieraan moet aanpassen. De New Yorkse dermatoloog Whitney Bowe, M.D. waarschuwt voor vier veel voorkomende fouten die je deze winter liever wilt vermijden.

4 tips van Whitney Bowe, M.D.

Tip 1: overdrijf niet

Het verwijderen van dode huidcellen is heel belangrijk in de winter, maar je mag hierin vooral niet overdrijven. Laat die agressieve scrub dus maar in de kast staan, want Bowe waarschuwt dat overmatig exfoliëren de huidbarrière verstoort en kan leiden tot een rode, vlekkerige en stekende huid. Hoe vaak mag je je dode huidcellen dan verwijderen? Het is aanbevolen om slechts twee keer per week te exfoliëren, zo kunnen onnodige ontstekingen en verstoppingen in de huid vermeden worden. Je dode huidcellen op zachte wijze verwijderen, kan trouwens op verschillende manieren. Je kan gebruik maken van een mechanische gezichtsborstel, een spons voor het gezicht of zelfs gewoon een washandje.

Tip 2: werk in laagjes

Net zoals bij het herstellen van beschadigde lippen is hydratatie ook bij de verzorging van je huid in de winter heel belangrijk. Voor een optimaal resultaat werk je best in twee stappen. Breng eerst je een serum aan. Een serum is veel geconcentreerder dan een dag- en nachtcrème, waardoor het volstaat om slechts een paar druppels aan te brengen. De tweede stap is je gelaat hydrateren met een vochtinbrengende crème. Bowe verklapt ook meteen haar favoriete productjes. No. 7’s Restore and Renew Face and Neck Serum versterkt de huidbarrière en geeft de huid een mooie gloed. Bowe’s favoriete vochtinbrengende crème is La Roche-Posay’s Toleriane Double Repair.

Tip 3: gebruik zonnecrème ook in de winter

UV-stralen zijn het hele jaar aanwezig en al zeker wanneer de zon weerkaatst op sneeuw kan de UV-straling erg fel zijn. Door zonnecrème te smeren kan je de negatieve gevolgen van UV-straling voorkomen. Vlekkerige pigmentafwijkingen, huidkanker en vroegtijdige huidveroudering zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Het is dan ook aangeraden om ook tijdens de wintermaanden zonnecrème te gebruiken.

Tip 4: Eet niet te veel suiker

De familiefeestjes komen eraan en iedereen weet dat we ons dan niet kunnen bedwingen om te genieten van enkele glaasjes champagne, hapjes, lekkere gerechtjes en af en toe een dessertje. Toch is het een goed idee om jezelf niet elke dag te laten gaan. Indien je gerechtjes veel suiker bevatten zullen ze je huid belasten. Suiker zorgt namelijk voor een sneller verouderingsproces. En dat is nog niet alles! Suiker kan ook puistjes en eczeem veroorzaken. Wil je toch graag genieten van een glaasje alcohol tijdens de eindejaarsfeesten? Kies in plaats van champagne voor een glas rode wijn!

Meer tips over beauty: