Home Beauty 5 Beauty blunders die iedereen wel eens maakt

5 Beauty blunders die iedereen wel eens maakt

5 Beauty blunders die iedereen wel eens maakt

We durven allemaal wel eens met make-up te gaan slapen of andere dingen te doen die niet zo goed zijn voor onze huid. Maar wie mooi wil zijn, … Juist ja, deze 5 blunders kan je dus beter niet maken.

1 Je gebruikt de verkeerde producten voor jouw huidtype

Deze blunder is vaak een gevolg van het feit dat veel vrouwen hun huidtype niet kennen. Bovendien kan je huidtype ook veranderen naargelang het seizoen, zo hebben vele vrouwen vooral last van een droge huid in de winter en een te vette huid in de zomer. Je kan dus best ook hier rekening mee houden wanneer je nieuwe producten koopt, zodat je de geschikte producten in huis hebt voor elk seizoen.

2 Je gebruikt teveel producten

Dit is een fout die we allemaal wel eens maken, we zien lovende reviews van producten en voor je het weet bestaat je beauty regime uit een toner, moisturizer, scrub, cleanser, dagcrème, nachtcrème, … De combinatie van al deze producten kan al snel een chemische cocktail vormen die meer kwaad dan goed doet. Daarom kan je je beauty regime beter beperken tot een reiniginger, toner en een verzorgend product zoals een serum of dagcrème. Probeer ook zoveel mogelijk hetzelfde merk te gebruiken, zodat je zeker geen onverwachte reactie krijgt op je huid.

3 Je sport met make-up op

Make-up kan je porieën verstoppen, zeker wanneer je hier nog eens zweet aan toevoegd tijdens een intensieve work-out. Probeer dus altijd je make-up te verwijderen voor je gaat sporten. Wanneer je je echt niet zelfzeker voelt zonder make-up kan je altijd een olie-vrije getinte dagcrème gebruiken tijdens je work-out, maar vergeet in geen geval je gezicht goed te reinigen na het sporten.

4 Je vergeet je spf wel eens

Zonnebescherming is het belangrijkste middel om je huid jong te houden, maar dan moet je wel elke dag smeren. De zon is namelijk niet enkel schadelijk voor je huid tijdens de zomermaanden maar kan ook de rest van het jaar schade aanbrengen. In de herfst en winter kan je dus ook best een dagcrème met spf smeren.  

5 Je maakt je make-up borstels onvoldoende proper

Als je een mooie huid wil, moet je deze zeker twee keer per dag grondig reinigen. Maar ook je make-up bortstels moet je proper houden, anders gaan ze al snel een haard van bacterieën vormen. Reinig je borstels dus zeker 1 keer per week met wat (baby)shampoo om alles hygiënisch te houden.