5 eenvoudige trucjes om je benen mooi glad te krijgen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Eindelijk blote benen weer, maar ow gosh die twee melkflessen zien er écht niet uit. Na een lange winter staat er hopen haar op en durf je die zomerjurk helemaal nog niet aan. Gelukkig zijn er enkele snelle trucjes om die prachtige benen weer propertjes van onder hun vacht te halen.

 

Gladde benen ready? Hul ze dan in een van deze losse zomerkleedjes.

1. Scherpe en propere mesjes

Scheermesjes die niet proper zijn, zitten bomvol bacteriën en zijn onhygiënisch. Hierdoor zullen je haarzakjes ontsteken en duiken ingegroeide haren op. Vervang je mesjes dus regelmatig of kies voor een elektrisch scheerapparaat dat je eenvoudig schoon kan maken.

2. Scheer niet té dicht

Zet niet te veel kracht op je mesje en scheer niet te vaak heen en weer over dezelfde plek. Dat vergroot de kans op irritaties en ingegroeide haartjes.

3. Met de haartjes mee

Scheer altijd rustig met de haartjes mee. Als je dat niet doet, kan de groeirichting van je haren veranderen met ingegroeide haartjes tot gevolg.

4. Vermijd snijdende kledij

Draag absoluut geen strakke en snijdende kleding na het scheren. Een stof die te dicht tegen je huid zit, drukt de teruggroeiende haartjes weer naar beneden. Scheer je dus best ‘s avonds zodat je nadien een losse pyjama kan aandoen.

5. Scrubben!

Dode huidcellen zorgen voor oneffen poriën. Daardoor zullen groeiende haartjes sneller blijven steken. Om die dode huidcellen te verwijderen, is het belangrijk regelmatig te scrubben (en mét een gescrubde huid word je nog eens sneller bruin ook!).

 

Meer beautyhacks:

 

Openingsbeeld: IMaxTree

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content