5 fouten die je niet mag maken in de zon

Wij zijn ons vaak niet bewust van de schade die de zon kan hebben op onze huid. Wil je deze zomer je huid goed beschermen, zorg er dan voor dat je deze 5 fouten zeker niet maakt.

 

1. Je gebruikt onvoldoende zonbescherming

Om je lichaam goed te beschermen moet je voldoende product gebruiken. Duik in je drankkast en haal er een shotglaasje uit, dat is de hoeveelheid zonnecrème die je moet gebruiken om je volledige lichaam in te smeren. Wanneer je minder gebruikt, wil het niet per definitie zeggen dat je zal verbranden maar je zal niet van alle voordelen van je zonbescherming kunnen genieten.

2. Je vergeet je tijdig opnieuw in te smeren

Eén keer per dag je lichaam volledig insmeren is niet voldoende, ga je in het water of zweet je veel dan moet je opnieuw smeren. Maar ook zonder regelmatig in het zwembad te plonsen moet je om de 2 uur je zonbescherming opnieuw aanbrengen om voldoende beschermd te zijn.

3. Je koopt de verkeerde zonbescherming

De zonnefactor of SPF verwijst naar de bescherming van een product tegen UVB stralen, dit zijn de stralen die ervoor zorgen dat je huid zal verbranden. Daarnaast zijn er ook UVA stralen, deze zijn verantwoordelijk voor de veroudering van je huid. Zorg er dus voor dat je altijd producten koopt met bescherming tegen UVA en UVB stralen. Bovendien is het belangrijk dat je factor hoog genoeg is, zelfs al bruin je gemakkelijk, een factor 50 om je gezicht te beschermen is zeker geen overbodige luxe.

4. Je wrijft je zonbescherming niet in

Sprays zijn makkelijker in gebruik en zijn vaak minder plakkerig, maar je kan erdoor minder goed merken of je bepaalde plekjes van je lichaam bent vergeten in te smeren. Vergeet het product dus niet goed in je huid te wrijven en let op met plekjes die vaak vergeten worden: oren, knieholtes en voetzolen. Draag je geen zonnebril? Veeg dan zeker ook je oogleden in, erg pijnlijk als ze verbranden.

5. Je gebruikt geen zonbescherming onder je kleding

Een dunne, witte T-shirt geeft slechts een bescherming van SPF 3. Vergeet dus je buik en je decolleté niet in te smeren. Elk onderdeel van je lichaam kan verbranden wanneer je er dunne zomerkleding over draagt.

Uiteraard zorg je ook dat je regelmatig de schaduw opzoekt, dat je een hoofddeksel draagt en dat je voldoende water drinkt. Drink je te weinig? Hier vind je 5 tips om er iets aan te doen.

 

Lees ook:

Dit doet te weinig slaap met je lichaam

De 5 favoriete gezonde ingrediënten voor de lente van Pascale Naessens

Dé tips om je huidvlekjes zelf te controleren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content