Wie stijl heeft, wil krullen. Wie krullen heeft, wil stijl. Klassieke struggle. Voor de eerste groep is het eenvoudig: simpelweg de krultang erin. De tweede groep heeft het doorgaans wat lastiger. Right, er bestaan stijltangen, haardrogers en brushborstels maar die dagelijkse hitte is (geen verrassing) heel slecht voor je haar. Daarom: 5 trucjes om je haar glad te krijgen zonder het te beschadigen.

 

Deze 5 professionele DIY tips om je haar heat-free plat te krijgen, werken uiteraard niet voor iedereen opie-top. Maar als je haartextuur fijn tot normaal is met een lichte krul, zou het moeten lukken. Ben je benieuwd of stijl haar wel een trend is komende zomer? Hier ontdek je alle haartrends van het nieuwe seizoen.

1. Juiste shampoo & conditioner

Stap één: grijp de juiste verzorgingsproducten uit je kast. Als je stijl haar wil, kies dan voor shampoos die stijle lokken beloven. Gebruik daarnaast veel naverzorging zoals een zware (leave-in) conditioner en/of een serum voor het haar. Wij tippen dit elixir met arganolie van Balmain (€27,95). PS. Overdrijven moet!

2. Een absorberende handdoek

Kies (in plaats van je haardroger) een ultra-absorberende handdoek. Die neemt het water sneller op en voorkomt kroezelig of beschadigd haar. Wij gebruiken het liefst deze extra-large towel van Adidas (€34,95). Extra groot, erg zacht en vooral: superdeluxe slurpkwaliteit ;-). En oh ja, hij is roze.

3. Blijven kammen!

Hoe Dory bleef zwemmen, moet jij ook blijven kammen. Keep on going, tot je haar zo goed als droog is. Heb je (half)lang haar? Dan kan je om de paar minuten met jouw hand je lokken platstrijken. Blijf dit herhalen tot het droog is en gebruik een goede verzorgingsolie (zoals die van Moroccanoil!) op de punten.

4. Go for jumbo rollers

Als je lang haar hebt, kan je 6 jumbo rollers gebruiken. Zorg ervoor dat het handdoekdroog haar over de lengte van de rollers past en verdeel zo in 6 stukken. Kam je lokken goed plat en wikkel ze stevig tegen de roller. Pin vast met een eendenbekspeld langs beide kanten. Tip: plastieken rollers werken beter dan Velcro of foamrollers.

5. Blaas koude lucht

Stel de haardroger in op de koudste temperatuur en gebruik je vingers om plat te blazen. Als je haar helemaal droog is, gebruik je dezelfde olie als bij het kammen om de haarschubben te verzorgen en golfjes of kroezel te voorkomen. Gebruik de Hairmilk Verzorgende Wonderspray (€5,99) als finishing touch. Hij geeft je haar glans, versterkt en voorkomt vervelende klitten achteraf.

Zo verzorg je jouw haar correct