5 tips om langer bruin te blijven

Ben je net terug van een zonnige bestemming? Of ga je nog vertrekken richting de zon? Met deze 5 tips kan je langer genieten van je bruine kleurtje!

 

1. Scrubben

Scrub verwijdert je dode huidcellen waardoor de kleur bij het bruinen dieper doordringt in je huid en langer houdt. Het is vooral belangrijk om te scrubben voor je een zonnebad neemt. Erna kan je kiezen voor een milde scrub die je bruine kleur niet wegneemt.

2. Hydrateren

Hydrateren is het codewoord bij zonnebaden: voor, na, van binnen en van buiten. Smeer je voor en tijdens het zonnen goed in met zonnecrème met een voldoende hoge zonnefactor. Na het zonnen hydrateer je je huid best met een lotion, after sun of voedende douchegel. En vergeet ook nog voldoende water te drinken, minimum 1,5 liter per dag!

3. Voeding

Je bruine kleur kan je in de hand werken door beta-caroteen te eten. Dat zit in verschillende fruit en groenten zoals wortel, kool of broccoli, maar het bestaat ook in de vorm van vitaminepillen.

4. Bewegen

Van bakken in de zon en je om het halfuur omdraaien ga je echt geen mooie egale kleur krijgen. Ga liever sporten wandelen, fietsen of zwemmen. De beweging houdt je fit en zorgt voor een gezonde kleur.

5. Trucjes

Natuurlijk zal je bruine kleur altijd weer vervagen, maar met enkele simple trucjes kan je hem langer houden. Kies voor een goede zelfbruiner of bronzing powder.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content