Laat ons zeggen dat je op je 30ste een rijpere en matuurdere versie van jezelf bent. Maar met de wijsheid komen jammer genoeg ook de eerste rimpels. NU is het je laatste kans om gemaakte schade te herstellen en jouw verouderingsproces te vertragen. Deze 6 skincare gewoontes (waarmee je best nog vandaag start) bezorgen je later een jongere huid.

Benieuwd naar de beautynieuwkomers voor de lente? Onze online beautyredactrice testte ze voor jou uit, en dit is haar lijstje met favorieten.

1. Elke avond reinigen

Kiehl’s
€ 20 – Bekijk het hier

Heb je waarschijnlijk al vaak gelezen, maar de meerderheid van de vrouwen vergeet het weleens. Toch is het belangrijk je huid ‘s avonds goed te reinigen en je make-up te verwijderen. Als je met make-up op gaat slapen, zal het zich in je poriën nestelen waardoor ze automatisch groter worden.

2. Boost je huid ‘s nachts

Dermalogica
€ 73,75 – Bekijk het hier

Stel je nighttime skincare routine op punt. Nadat je jouw huid hebt gereinigd, is het belangrijk anti-aging producten met retinol of melkzuur te smeren. ‘s Nachts is het namelijk primetime voor je celvernieuwing dus je kan er maar beter voordeel uit halen.

3. Gebruik een serum

Clinique
€ 69 – Bekijk het hier

Op je 30ste wordt het hoogtijd eens naar een serum te grijpen. Het werkt nòg hydraterender dan een moisturizer, maar je kan ze best in combinatie gebruiken.

4. Exfolieer!

Dior
€ 44,50 – Bekijk het hier

Als er een ding underrated is, dan is het wel exfoliëren. Het is de beste manier om dat onzichtbaar laagje vuil op je gezicht te verwijderen. Dat laagje houdt alle producten die je op je huid aanbrengt tegen waardoor ze niet genoeg kunnen indringen. Het bezorgt je bovendien een grauwe tint. Een milde dagelijkse cleanser die exfolieert of een wekelijkse at-home peeling zal je huid steeds stralend houden.

5. Vergeet geen oogcrème

Biotherm
€ 34,50 – Bekijk het hier

De manier om kraaienpootjes te slim af te zijn? Oogcrème, elke dag. Als je vermoeid bent, zie je dat meteen aan de ogen en aangezien deze zone vatbaar is voor dehydratatie, is er het belangrijk ze goed in te smeren en te verzorgen.

6. Wapenen tegen de zon

Shiseido
€ 29 – Bekijk het hier

Dit kleine busje van Shiseido geeft UV-stralen – gevolg: rimpels – geen kans. Hij heeft een hoge beschermingsfactor en is water resistant wat je ook merkt tijdens het sporten. Hoe intensiever je sport, hoe harder hij werkt én je foundation blijft bovendien mooi op z’n plaats.

Foto: Scapa SS17

Meer beautytips voor 30+ers