6 effectieve skincare gewoontes voor jonge dertigers

Thirtysomething? Grijp je kans om de eerste huidschade te herstellen en het verouderingsproces te vertragen. Deze zes skincare gewoontes voor jonge dertigers houden de huid zo lang mogelijk fris en jong; wacht niet langer en start vandaag al!

Skincare must haves voor dertigers

1. Reinig (liefst 2 x per dag)

1. Reinig (liefst 2 x per dag)

1. Reinig (liefst 2 x per dag)

Dit lees je waarschijnlijk wel vaker maar toch durven heel wat vrouwen het weleens vergeten. Twee keer per dag je huid reinigen is slim; ’s avonds haal je er je make-up en pollutie mee van je gezicht, ’s ochtends de restjes product die je de avond voordien smeerde.

La Mousse OFF/ON – Dior – € 45 via dior.com

2. Exfolieer!

2. Exfolieer!

2. Exfolieer!

Het belang van exfoliëren wordt soms onderschat. Toch is het echt de beste manier om dat onzichtbaar laagje vuil op je huid te verwijderen. Een dagelijkse cleanser die mild exfolieert of een sterke wekelijkse peeling doet die doffe en grauwe tint vervagen. Bovendien is je huid meteen geprept om alle slimme ingrediënten van je skincare goed op te slorpen.

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant – Paula’s Choice – € 36 via paulaschoice.be

3. Boost je huid

3. Boost je huid

3. Boost je huid

Met deze belangrijke stap zet je jouw avondroutine op punt. Nadat je huid gereinigd is, breng je een actieve anti-aging booster aan, liefst eentje met retinol (’s ochtends is het géén goed idee gezien het je huid gevoeliger maakt voor de zon!). Het pakt de eerste fijne lijntjes efficiënt aan en werkt meteen goed tegen onzuiverheden.

overnight retinol repair – dermalogica – € 99 via dermalogica.be

4. Gebruik een serum

4. Gebruik een serum

4. Gebruik een serum

Rond je dertigste wordt het hoogtijd om naar een serum te grijpen. Een serum kan je zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengen (tenzij er retinol inzit) en dankzij een hoge concentratie actieve bestanddelen werkt het ontzettend effectief. Het allerbeste resultaat krijg je door ‘m in te sluiten met een occlusieve moisturizer.

Activated Facial Serum – Ganō Care – € 32 via gano.care

5. Smeer een oogcrème

5. Smeer een oogcrème

5. Smeer een oogcrème

Dé manier om kraaienpootjes te slim af te zijn? Een goede oogcrème, die je elke dag aanbrengt. Een kort nachtje gehad? Dat zie je meteen aan de ogen. Met een oogcrème zie je er meteen een stuk frisser uit. En aangezien deze zone extra vatbaar is voor dehydratatie, is het sowieso belangrijk hem goed in te smeren en te verzorgen.

C-tango multivitamin eye cream – Drunk Elephant – € 61,90 via iciparisxl.be

6. Wapen je tegen de zon

6. Wapen je tegen de zon

6. Wapen je tegen de zon

Zonnecrème blijft het beste wapen tegen vroegtijdige veroudering. Kies voor een kwalitatieve crème met hoge beschermingsfactor (als je gaat sporten of zwemmen, liefst eentje die waterproof is). Breng elke ochtend een flinke laag aan bovenop je dagcrème en stop een klein busje in je handtas voor die keren dat je onverwachts veel tijd in de zon doorbrengt.

EXPERT SUN PROTECTOR Face and Body Lotion SPF50+ – Shiseido – € 19 voor 50 ml via shiseido.be

Meer skincare tips voor dertigers

Foto: GettyImages.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content