Dé haarspecialist en kapper van de Middleton-zussen, J.Law en Reese Witherspoon heet Rossano Ferretti en als we van één iemand haaradvies aannemen, dan is het van hem. Hij waarschuwt ons in Harpers Bazaar UK voor enkele veelgemaakte fouten bij de kapper en tipt ons hoe je het meeste uit je snip-bezoek haalt.

Zit je een beetje met de handen in het haar (uhu) nu je even niet naar de kapper kan? Feeling to the rescue: met deze tips onderhoud je je coupe tijdelijk gewoon zelf!

1. Neem je dagelijks leven als leidraad

“Hou niet alleen rekening met de textuur en de natuurlijke beweging van je haar, maar ook met wat je in jouw dagelijks leven doet en hoe je jouw haar graag draagt. Bij een kapsel dat op je persoonlijkheid is afgesteld, voel je jezelf het best.”

2. Hou rekening met je haartype

“Vraag niet om een kapsel dat niet werkt bij je haartype. Richt je op jouw unieke schoonheid en dagelijkse routine en zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om goed te overleggen met je kapper.”

3. Focus niet alleen op je gezichtsvorm

“De vorm van je gezicht speelt natuurlijk wel mee, maar elk kapsel moet in harmonie zijn met de persoon als geheel, niet alleen met de gezichtsvorm.”

4. Vertel over eerdere knip- en kleurissues

“Een goede en duidelijk communicatie tussen de haarstylist en de klant is cruciaal. In de ‘reis’ die je in het salon aflegt, is het belangrijk veel tijd en aandacht aan je ‘haarverleden’ te spenderen zodat je zo goed mogelijk van advies kan worden voorzien.”

5. Pinterest je kapsel op voorhand

“Iedereen gebruikt andere woorden om een kapsel te beschrijven en daarom kunnen afbeeldingen je helpen om je kapper duidelijk te maken wat je nu precies wil.”

6. Ga nooit voor een pony zonder advies

“Als je een klein voorhoofd hebt waarbij de haarlijn en de wenkbrauwen dicht bij elkaar staan, raden de meeste kappers en froefroe af. Ook bij krullend haar of wanneer er een natuurlijke scheiding in je haarlijn zit, is een pony af te raden. Tenzij je een uurtje vroeger opstaat om alles in de plooi te strijken ;-).”

Meer haar-advies

SOURCE: harpersbazaar.com