Easy peasy: je haarborstel snel en makkelijk schoonmaken

Dagelijks conditioner, een haarmasker zo nu en dan, slapen met een vlechtje, liéfst op een zijden kussensloop... We doen heel wat efforts om ons haar zo glanzend mogelijk te houden. Toch is er één stap die doorgaans over het hoofd wordt gezien: je haarborstels schoonmaken! Dìt is waarom dat zo belangrijk is.

 

Waarom je haarborstel reinigen?

Vooral als je een haarproduct-junkie bent, is het nogal prioritair je haarborstels zo nu en dan een goeie schrobbeurt te geven. Want, je borstel houdt niet enkel haartjes maar ook oliën, dode huidcellen en overschotjes stylingproduct vast. Een broeihaard van bacteriën dus, wat voor ontstekingen, zélfs schimmelinfecties kan zorgen... Je borstel regelmatig schoonmaken zorgt er bovendien voor dat hij goed blijft werken én dat je haar minder snel vet wordt. En zò moeilijk is dat nu ook weer niet...

Zo maak je je haarborstel & kam eenvoudig schoon

Stap 1: ontharen

Niet elke borstel heeft dezelfde ‘onthaar-routine’. Bij een platte borstel heb je het volgende nodig: een pen, penseel, eetstokje of eender ander lang smal ding waarmee je onder de haartjes kan. Duw de wirwar aan haartjes naar boven en trek vervolgens met je handen het haar uit de borstel. Simpel!

Gebruik je zo’n ronde föhnborstel, dan zit het anders. Ook hier ga je best met een smal object onder de haartjes door maar voor je het haar eruit kan trekken, zal je de hulp moeten inschakelen van een schaar. Knip een lijn door het haarweb en verwijder al na de eerste knip bijna alle haren uit je borstel.

Stap 2: schrobben

Vul een kommetje met warm water en voeg er een theelepel neutrale shampoo aan toe. Doe daar nog een theelepel bicarbonaat bovenop en meng goed. Dip vervolgens een oude tandenborstel in het sopje en schrob er je borstels en kammen flink mee proper.

Spoel je borstels af met wat proper water en laat ze aan de lucht drogen op een handdoek. Klaar voor een dosis glans?!

Meer haarweetjes:

Openingsbeeld: GISOU BY NEGIN MIRSALEHI – FOTO: ANNA BELLE CLARENBURG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content