Je hoeft er op je 50 écht niet als een verlepte prei uit te zien (sorry voor de stengels die we beledigen). Heel wat rimpels heb je immers zelf in de hand, gewoon NU je levensstijl aanpassen en kappen met deze 7 slechte gewoontes.

Wist je dat er een drankje bestaat dat preventief tegen rimpels werkt? Ontdek het (geniaal!) recept hier.

1. De foute voeding

Als je te weinig verse groenten, fruit of noten eet, krijg je een tekort aan gezonde anti-oxidanten. Dit heeft een negatief effect op je lichaam én huid. Vitamine A is bijvoorbeeld onmisbaar bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en vitamine C zorgt voor extra collageen, waardoor je huid weer elastisch wordt. Wist je dat er tegenwoordig heel wat verzorgingsproducten bestaan met vitamine C? Dit zijn onze favorieten.

2. Puistjes pulken

Vaak pulk en krab je onbewust aan puistjes en korstjes. Maar elke keer als je aan dat puistje krabt, veroorzaak je schade aan de huid met ontstekingen, littekens en – op termijn ook – rimpels tot gevolg.

3. Foute slaaphouding

De kleine plooitjes op je wangen en rond je ogen als je op jouw buik of zij slaapt, zijn niet zo onschuldig. Als je jong bent, trekken ze snel weer weg maar op een gegeven moment blijven deze rimpels zichtbaar. Tip: slaap op een satijnen of zijden kussensloop of probeer eens op je rug in te dommelen.

4. Slapen met je make-up

Make-up en (lucht)vervuiling hopen zich doorheen de dag op in je poriën. Als je de huid niet reinigt, raken ze verstopt en geïrriteerd. Kleine ontstekingen steken de kop op waardoor het onderhuidse collageen wordt aangetast. Hierdoor krijg je al snel rimpels en lijntjes.

5. Sigaretten roken

Wist je vast wel. Roken is een directe aanslag op je huid. Nicotine zorgt namelijk voor vernauwing van de bloedvaten en is een directe aanslag op de elasticiteit van je huid. Stoppen dus als je later niet aan de botox wil.

6. Alcohol drinken

Als je alcohol drinkt, wordt er teveel vocht afgedreven waardoor je een slechte vochtbalans krijgt in je lichaam. Hierdoor gaat je huid er doffer uitzien (kijk maar eens in de spiegel na een avondje stappen!). Ook de elasticiteit gaat erop achteruit waardoor je makkelijker lijntjes krijgt.

7. Zonnecrème vergeten

Te veel zon zorgt voor huidverslapping, pigmentvlekken en vroegtijdige rimpelvorming. SPF smeren dus! Dit zijn onze favoriete zonnecrèmes voor deze zomer.

 

Nog slechte gewoontes waarmee je moet stoppen