7 x het perfecte kapsel voor een ronder gezicht

Heb je mooie jukbeenderen, een klein voorhoofd en een ronde kin? Dan heb je een ronde gezichtsvorm. Kom hier te weten welke kapsels subliem staan bij zo een ronder gelaat.

 

NEEN, niet alle snitten passen bij alle gezichtsvormen. Als je droomt van een rechte pony of sluik haar, moeten we je bijvoorbeeld teleurstellen: die kapsels zijn niet ideaal om een rond gezicht tot z’n recht te laten komen. Hieronder lees je welke looks jou wél staan (en welke je beter vermijdt).

Heb ik een rond gezicht?

Voor je je haar knipt, check je best even of je aan de volgende kenmerken voldoet: Als je een rond gezicht hebt, schatten mensen je vaak jonger dan je bent. Die jonge uitstraling heb je te danken aan je hoge jukbeenderen. Het breedste deel van je gezicht bevindt zich ter hoogte van je wangen en oren, terwijl je kin en voorhoofd wat smaller zijn. Nog niet zeker? Meet de afstand tussen je kin en je voorhoofd, en de afstand tussen je twee oren. Zijn de lengtes bijna identiek? Bingo, jij bent gezegend met een rond gezicht.

Celebrities met een rond gezicht: Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Mila Kunis, Selena Gomez, Emma Stone, Miranda Kerr, Jennifer Lawrence.

Wat is de perfecte coupe voor een rond gezicht?

Als je een rond gezicht hebt, moet je je kapsel zo levendig mogelijk knippen. Wil je de illusie wekken dat je jukbeenderen scherper zijn? Kies dan voor een middellange tot lange snit die wat volume brengt en niet te strak rond je gezicht valt. Vermijd dus een rechte bob of een vierkant kapsel dat de lijnen in een gezicht net meer markeert. Golvende lokken of je haar in laagjes laten knippen, zijn daarentegen wel ideaal voor een rond gezicht. Als je graag een wat korter kapsel wil proberen, ga dan voor oneven lokken en een warrige styling. Wil je je haar liever niet knippen? Style het dan in een paardenstaart, waarbij je een paar lokken vooraan eruit laat vallen. Of vraag bij de kapper om een balayage door je lokken te trekken. De subtiele kleurovergang staat prachtig bij een rond gezicht. Toch zin in een pony? Opteer dan voor curtain bangs of een getande pony.

Curtain bangs

Curtain bangs

Curtain bangs

Slickback

Slickback

Slickback

Lange, golvende carré

Lange, golvende carré

Lange, golvende carré

Getande pony

Getande pony

Getande pony

Halflang opgeknipt

Halflang opgeknipt

Halflang opgeknipt

Balayage

Balayage

Balayage

Losse, golvende lokjes

Losse, golvende lokjes

Losse, golvende lokjes

Meer beauty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content