8 mascarafouten die je oogmake-up verpesten

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Als je een vrouw bent, weet je het maar al te goed: je ogen opmaken is een echte work-out. Terwijl foundation en lipstick nog net lukken, zijn het aanbrengen van eyeliner en mascara van een heel ander kaliber. Het eerste kan je leren aan de hand van deze tips, het tweede leggen we je hieronder graag nog een keertje uit.

1. Je gebruikt je mascara te lang

Gebruik je een mascara die afstamt uit de prehistorie? Geen goed idee: om infecties te voorkomen, is het verstandig je mascara regelmatig te vervangen. Gebruik hem maximum (!) zes maanden aan een stuk.

2. Je gaat op en neer met het borsteltje

Last van klontertjes? Pomp het borsteltje niet zo vaak heen en weer in de tube, want daardoor komt er lucht in, waardoor je mascara veel sneller uitdroogt en je ook sneller spinnenpoten krijgt. Draai rustig met het borsteltje op en neer aan de bovenkant van de tube als je genoeg mascara wil meehebben. Toch iets misgelopen? Neem een oud (gewassen!) mascaraborsteltje om je wimpers te scheiden.

3. Je veegt het borsteltje niet af

De meeste mascara’s laten veel te veel product op het borsteltje achter, waardoor je sneller klonters krijgt. Veeg je borsteltje dus altijd eerst af aan de rand voordat je ermee aan de slag gaat.

4. Wimperkruller? What?

Gebruik je nooit een wimperkruller omdat-ie er gevaarlijk uitziet? Overwin je angst, want er is niets dat je ogen verleidelijker maakt dan goed gekrulde en gespreide wimpers. Voor het mooiste resultaat houd je jouw wimperkruller ongeveer 10 seconden dichtgeknepen. Schuif hierna iets op richting het einde van je wimpers en herhaal deze stap. Wow!

5. Je start met je bovenste wimpers

Erger jij je ook aan die fijne zwarte mascarapuntjes die je oogschaduw verpest?Voorkom het door simpelweg bij je onderste wimpers te beginnen. De vlekjes komen er immers doordat je bij het aanbrengen van de onderste laag naar boven kijkt met je pas geverfde wimpers. Als je nadien aan je bovenste wimpers begint, kan je het mascaraborsteltje best helemaal onderaan je wimpers plaatsen en zigzaggend naar boven gaan.

6. Je gebruikt je wimperkruller pas ná je mascara

Wie lange en verleidelijke wimpers wil, mag nooit achteraf een wimperkruller gebruiken. Je wimpers worden immers harder en minder flexibel na een laag mascara waardoor de kans groter is dat ze breken wanneer je ze krult. Een gewaarschuwd vrouw...

7. Je gebruikt maar één mascara

‘Eentje is geentje’ geldt ook voor mascara. Elke tube blinkt in iets anders uit, dus is het slim om die krachten te bundelen!

8. Je brengt ‘m altijd op dezelfde manier aan

Voor iedereen werkt een andere mascaratechniek. Wanneer je ogen ver uit elkaar staan bijvoorbeeld, is het goed je binnenste wimpers een tikkeltje zwaarder aan te zetten. Staan je ogen juist dicht bij elkaar? Dan focus je best op de buitenste wimpers.

Meer over beauty

Openingsbeeld: Gigi Hadid Maybelline collectie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content