8 slimme make-up tips van Old Hollywood

Wanneer we het over Old Hollywood hebben, denken wij onmiddellijk aan glamour, perfectie en een feilloos stijlgevoel. Hollywood-insider Gàl-Csiszar daarentegen denkt vooral aan onverwacht en slim make-up advies. Met deze acht make-up tips van de experte ziet je gezicht er nooit meer hetzelfde uit.  

1. Gebruik je mascara ook als vloeibare eyeliner

In de gouwe ouwe tijd zat mascara niet in een fiool met een borsteltje, maar in een crème-achtig vormpje. Handig, want nadat je je wimpers met een borsteltje had aangezet, kon je de restjes gebruiken als vloeibare eyeliner. Een combi die je met de beste mascara’s – die niet te snel uitdrogen – opnieuw in het leven kan roepen. Lees: nooit meer een gebarsten eyeliner in je handtas.

2. Gebruik je blush ook als lipstickbasis en lipliner

Dit is één van de oudste én beste make-up tricks uit het geheime boek van de professionals uit Old Hollywood. Wanneer je een lippenseel lichtjes vochtig maakt en het in je blush dept, creëer je een lipstickbasis en lipliner die even sterk is als een loden anker en je lipstick de hele avond op z’n plaats houdt.

Grace Kelly

3. Gebruik je lipstick als een crèmeblush of bronzer

Ie-de-reen kan deze tip doen slagen en wel met alle lipstickkleuren van de regenboog, als je het trucje maar juist toepast. Breng je lipstick aan op je lippen en duw ze goed op elkaar. Duw dan met je wijs- en middelvinger op het midden van je onderlip en dep zachtjes om de kleur op je vingers te krijgen. Hou je vingers goed samen en wrijf er losjes mee over je kaak.

4. Gebruik je lipgloss voor een facelift-illusie

Neem een proper mascaraborsteltje, dep het in een neutrale lipgloss en brush het langs de boog van je wenkbrauwen. Dat geeft het liftend effect van een highlighter en laat ook je kaakbeenderen beter uitkomen, alsof je mini facelift hebt ondergaan. Om nog te zwijgen over de lichtreflectie die je ogen extra doet schitteren.

Marlene Dietrich

5. Creëer een vals schoonheidsvlekje voor evenwicht

Ook voor de tijd van fillers en botox waren de sterren in Hollywood geobsedeerd door symmetrie en perfectie. Met een weloverwogen namaak schoonheidsvlekje probeerden ze de aandacht af te leiden van hun minst flatterende gezichtsdelen. Wil je dat trucje zelf toepassen? Gebruik dan een scherp oogpotlood of waterproof(!) mascara om een ieniemienie stipje te maken en blend het een beetje met je vingertop.

6. Gebruik een matte oranje oogschaduw

Vanaf de vroege jaren ’40 tot de late jaren ‘70 waren oogschaduwtinten als ‘zonsondergang’ en ‘amberoranje’ echte hoogvliegers. Het geheim van die warme, matte kleuren? Ze versterken werkelijk elke oogkleur, omdat ze de gouden pigmenten in je iris accentueren. Die gouden vlekjes werken als complementaire kleur voor blauwe en groene ogen en als warmmaker voor bruine piepers.

Ingrid Bergman

7. Hou je ogen open als je ze opmaakt

Op je event sta je niet met je ogen toe, je mond halfopen of je oogleden aangespannen met je vingers. Het is dus ook helemaal niet logisch dat je zo wel je make-up aanbrengt. Daarom zweerde Old Hollywood bij een natuurlijke expressie met open ogen wanneer je oogmake-up aanbrengt. Trouwens, je zal ook heel wat tijd besparen, want die vouw waar je uren aan bezig bent met je ogen toe verdwijnt hoogstwaarschijnlijk toch als je ze weer open doet.

8. Neem altijd en overal een highlighter mee

Wil jij na je werk je make-up wat bijwerken voor die aansluitende receptie of dat avondje uit? Vergeet poeder en kies resoluut voor highlighter. Poeder kan je basismake-up doen breken of ophopen, terwijl highlighter er mooi mee blend en je bovendien een veel frissere look geeft. Breng het magische goedje met je vingertoppen of een kwastje aan op de binnenkant van je ogen, de boog onder je wenkbrauwen,  bovenop je kaakbeenderen, in het tipje van je cupid’s bow en op je sleutelbeenderen and you’re ready to go!

Tipi Hedgren

Lees ook

Zo ziet je foundation er altijd vlekkeloos uit

Ga tijdens de feesten voor een regenboog smokey eye

Zo creëer jij de perfecte rode lip à la Cara Delvigne

Partner Content

Gesponsorde content